MEB uyardı, öğrenciler isyan etti!

MEB uyardı, öğrenciler isyan etti!

MEB, sınav sürecine ilişkin sosyal medyada yer alan asılsız iddialara karşı öğrencileri uyardı. Bu tip paylaşımlara itibar edilmemesi istenilen uyarıya öğrenciler; "doğrusunu siz açıklayın" dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitim her geçen gün gecikiyor. 2020-2021 eğitim ve öğretim hayatının sağlıklı bir şekilde başlayamadığı ülkemizde binlerce öğrenci sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor. Sosyal medyada sınavlarla ilgili olarak birçok asılsız bilgi dolaşırken Milli Eğitim Bakanlığınca ( MEB), öğrencilere, sınav süreçlerine ilişkin Bakanlığın resmi kaynakları tarafından doğrulanmayan paylaşımlara itibar etmemeleri uyarısı yapıldı.

ASILSIZ PAYLAŞIMLARA İTİBAR ETMEYİN

Bakanlığın, Twitter hesabından yapılan açıklamada, öğrencilerin sınav süreçlerine ilişkin bilgilendirmelerin okullar tarafından yapılacağı belirtildi. "Lütfen, Bakanlığımız resmi kaynakları tarafından doğrulanmayan paylaşımlara itibar etmeyiniz." ifadeleriyle yapılan paylaşımda ayrıca asılsız bilgilendirmeye ilişkin görsel de yer aldı

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ

Bakanlığın sosyal medyada yaptığı paylaşımın altına öğrenciler tarafından yapılan yorumlar dikkat çekti. 10 sınıf öğrencisi olduğu anlaşılan bir kullanıcı; "Sayın bakanım. Ben 10. Sınıf öğrencisiyim ve bizim sınıfımızı ısrarla açmıyorsunuz ve yazılı yapacağınıza söylüyorsunuz. Bende size şunu soylemek istiyorum. Ülkemizden evinde interneti, televizyonu, tablet veya telefonu olmiyan milyonlarca öğrenci var sizce bu adaletli mi? Lütfen artık şu yazılı yapma ısrarınızdan vazgeçin ve 2. Döneme erteleyin veya sadece sınıfları açtığınız öğrencileri yazılı yapın yoksa binlerce öğrenci sınıfta kalacak. Bunun hakkını hiçbiriniz ödiyemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Bir başka kullanıcı ise: "Bizim okul sabahın 8 30'una sınav koyuyor :/ o dolmuşların otobüslerin hali neolacak? Korona partisi, lütfen yüz yüze eğitime geçilerek sınavlar yapılsın." dedi. Diğer bir kullanıcı ise "O zaman doğrusunu açıklayın. Normal şartlarda haftaya sınavlar başlıyor hala neyi bekliyorsunuz? Olacak mı olmayacak mı?" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.