Mazot nereye uçtu?

Mazot nereye uçtu?

Karatay Belediyesinde bazı çalışanların belediyenin mazotunu piyasada yarı fiyatına sattığı iddia ediliyor. Belediyeden sonuç alamayan şikayetçiler, savcılığa suç duyurusunda bulundu

BELEDİYENİN MAZOTU PİYASADA YARI FİYATINA

İddiaya göre, Karatay Belediyesi’nde mazot vurgunu meydana geldi. Karatay Belediyesi'nde çalışan iki şahsın, belediyenin mazotunu piyasada bazı kişi ve kişilere yarı fiyatına sattığına birebir şahit olanlar, olayı Başkan Mehmet Hançerli’ye ileterek, şikâyette bulunarak, olaya karışanlarla ilgili gereken yaptırımların uygulanmasını istedi.
KARATAY’DAN SONUÇ ALINAMAYINCA SAVCILIĞA
Mehmet Hançerli’nin olayın üzerine gideceğini ve bu konunun örtbas edilemeyeceğini söylemesine rağmen hiçbir sonuç alamayan şikâyetçiler, bu sefer Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi. Bu kişilerin, belediyenin 40 ton civarında mazotunu sattıkları iddia edilirken, bu olayı Karatay Belediyesi’ndeki çoğu kişinin bildiği ileri sürülüyor.
KARATAY BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Mazot vurgunu iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına verilen şikayet dilekçesiyle ilgili gelişmeler beklenirken, iddiaların odağında olan Karatay Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama yapılarak, kamu malını yarı fiyatına satan kişilerle ilgili ne yapıldığının cevaplandırılması isteniyor.

Belediyenin mazotu nerede?

Karatay Belediyesi’nde bazı çalışanların belediyenin mazotunu piyasada yarı fiyatına sattığı, Başkan Mehmet Hançerli’ye de şikâyet edilmesine rağmen olayın üzerine gidilmediği iddia edildi

İddiaya göre, Karatay Belediyesi’nde yaşanan mazot vurgunu, 2006 yılının sonu ile 2007 yılının başında meydana geldi. Belediyede çalışan iki şahsın, belediyenin mazotunu piyasada bazı kişi ve kişilere yarı fiyatına sattığına birebir şahit olanlar, olayı Başkan Mehmet Hançerli’ye ileterek, şikâyette bulundu. İddiaya göre Mehmet Hançerli, olayın üzerine gideceğini vurgulamasına rağmen üzeri kapatıldı. Karatay Belediyesi’nden sonuç alamayan şikâyetçi iki vatandaş, bunun üzerine geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi.
MAZOT VURGUNU İDDİASI
Karatay Belediyesi’ndeki mazot vurgunu iddiasını gündeme getiren M.K. isimli vatandaş, olayı şöyle anlattı: “İnşaat ve harfiyat işleri yapan bir firmada çalışıyordum. Gelen mazotu depolara döküyordum. Bu arada Karatay Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Şoförü M.A.K. isimli kişi ile yine aynı belediyede Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan işçi A.A. buraya mazot getiriyordu. Mazot, çoğu kez bidonlarla, birkaç defa da varille getirildi. Konuşurlarken zaman zaman kulak misafiri oluyordum. Mazotu piyasanın yarı fiyatına satıyorlardı.” Kendisine de mazot satma teklif edildiğini ancak bilmediği mazotu almayacağını söyleyen M.K., “Sonra öğrendim ki, bu kişiler belediyenin mazotunu satıyorlar. 2006’nın sonu ile 2007’nin başındaki devrede yaşanan bu olay bende sır olarak kaldı, kimseye söyleyemedim. Çeşitli nedenlerden dolayı işimden ayrıldım. Bir yıl sonra başka bir yerde çalışırken A.A. isimli arkadaşa bunu söyledim. Arkadaş da bu durumu belediyeye şikayet edeceğini söyledi” dedi.
MEHMET HANÇERLİ NEDEN OLAYIN ÜZERİNE GİTMEDİ?
Birlikte, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile görüşmek için Karatay Belediyesi’ne gittiklerini anlatan M.K., olayı öğrenen Başkan Hançerli’nin bu işin örtbas edilemeyeceğini ve üzerine gideceklerini vurguladığını aktardı. Mehmet Hançerli’nin kendilerini belediyenin avukatına yönlendirdiğini belirten M.K., şöyle devam etti: “Avukat ise başkanla konuştuktan sonra bizi çağıracağını söyledi. Sonra çağırdı, kanıt bulunmazsa bu işin uzayacağını anlattı. ‘Ben yetmiyor muyum? Beni bu işi yapanlarla yüzleştir’ dedim. Bunun üzerine A.A. isimli çalışanı çağırdı. Dosyasına baktığında bu hadise üçüncü kez oluyormuş. Belediyenin mazotunu satmadığına dair yemin etti. Bunun üzerine M.A.K. isimli şoförü çağırdı. O da belediyenin mazotunu değil A.A. isimli şahısın kayınpederinin aracından alıp sattıklarını iddia etti. Belediyenin avukatı ertesi gün yurt dışına gitti. Gitmeden önce şikayet dilekçesi yazarak bize verdi ve Cumhuriyet Başsavcılığına vermemizi söyledi. Bu dilekçenin olayı tam yansıtmadığını söyleyen bir arkadaşımız yeni dilekçe yazıp savcılığa vermemizi söyledi. Belediyeye şikayet etmemize rağmen bir aylık süreçte hiçbir sonuç alamayınca bu defa Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi yazdık. 4 Ağustos 2008’de dilekçeyi savcılığa verdikten bir süre sonra Hatunsaray Karakolu’na çağırıldım, şikayetle ilgili ifadem alındı. Şimdi gelişmeleri bekliyoruz.”
TAHMİNİ OLARAK 40 TON MAZOT SATTIKLARI İDDİA EDİLİYOR
M.K. ile birlikte şikayette bulunan K.U. isimli şahısta, olayı duyduktan hemen sonra belediyeye giderek şikayette bulunduklarını söyledi. Belediyenin mazotunu yarı fiyatına piyasada sattıkları iddia edilen kişilerin bu yaptıklarını belediyede birçok kişinin bildiği öğrenildi. Ayrıca 40 ton civarında mazot sattıkları da tahmin ediliyor. Şimdi, iddiaların odağında olan Karatay Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama bekleniyor. Kamu malını yarı fiyatına satan kişilerle ilgili herhangi bir soruşturma yapılmamasının nedeninin ne olduğunun da cevaplanması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum