Mağduriyetlere neden olacak yasa!

Mağduriyetlere neden olacak yasa!

Yeni çıkacak yasanın sosyal medya yasası olmadığını, “Sus pus” yasası olduğunu dile getiren HYAP Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, “Örneğin, ülkede gerçek enflasyon ‘yüzde 150’ dediniz. TÜİK verisi ‘yüzde 70’ diyor diyecekler ve seni yargılayacaklar” dedi

Tartışmalara sebebiyet veren Sosyal medyaya sansür yasasının ilk 15 maddesi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan, basın kartı verilmesi ve iptaline ilişkin düzenlemelerin yanı sıra Türk Ceza Kanunu’na “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak” suçunun eklendiği; sosyal medya ve internet medyasına yeni yaptırımların öngörüldüğü 40 maddelik Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri, TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçti. Sosyal medya yasası ile sosyal medyanın susturulmak istendiği belirtildi. Her yerde Adalet Platformu (HYAP) Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk de konu ile ilgili bazı eleştirilerde bulundu.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI!

Her yerde Adalet Platformu (HYAP) Genel Başkanı Av. Özkan Öztürk, sosyal medya yasasının TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşmelerine başlanacağını ancak müspet bir gelişme ile bu yasanın genel görüşmelerinin ertelendiğini söyledi. “Ümit ediyorum ki, başta 29. madde olmak üzere birçok eksiklik barındıran tasarı metni daha düzgün bir biçimde TBMM genel kuruluna gelir” diyen Öztürk, “Yeni sosyal medya yasası TBMM Adalet komisyonundan geçti. Yargıtay üyesinin itirazına rağmen geçen maddeye göre 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu yaratıldı. Bu suçu işlediği 'tespit' edilen kişiler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYA SUSTURULMUŞ OLACAK”

Bu yeni çıkacak yasanın sosyal medya yasası olmadığını, “sus pus” yasası olduğunu ifade eden Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Örneğin,ülkede gerçek enflasyon ‘yüzde 150’ dediniz. TÜİK verisi ‘yüzde 70’ diyor diyecekler ve seni yargılayacaklar. Evvela bu tarz yasal düzenlemeler ile bir yere varılamaz. Hukuk tekniğine,hukuk ilkelerine ve ceza yasa tekniğine taban tabana zıt soyut yasa çalışmaları yeni mağduriyetlere sebebiyet verecektir. Maalesef anayasal özgürlükler ,temel hak ve özgürlüklere ucu açık nereye çeksen oraya gidecek,suçun maddi unsurlarını netleştirmeyen yasal çalışmalara komisyona davet edilen Yargıtay Ceza Daire üyesinin bile itirazlarına rağmen 29.madde ısrarı devam ediyor. Bu yasal düzenleme ile sosyal medya susturulmuş olacaktır.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.