Lastik satışı arttı

Lastik satışı arttı

Kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşıyor. Bazı sürücüler bugünlerde önlemini alıyor. Lastikçilerde yoğunluk arttı. Kışlık lastik satışlarında ciddi bir artış sözkonusu

Kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle zor anlar yaşayan birçok sürücü önlemini alıyor. Kış lastiği satışlarında ciddi bir artış olurken, bu yıl piyasaya sürülen karkit veya diğer ismiyle kar paletlere de yoğun ilgi var. Lastikçiler satışlardan memnun. Yoğunluk hakkında bilgi veren lastikçi Osman Doğan, kış lastiğinin takılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Doğan, şöyle konuştu: "Kış lastiği hava 7 derecenin altına düştüğü zaman takılır. Bugünlerde kış lastiği şart. Canını ve malını seven kış lastiğini taktırır. Kış lastiği taktırmayanlar zor anlar yaşıyor. Birçok sürücü lastikçilere akın ediyorlar. Kar yağışının gelmesi ile dükkanımızda aşırı bir yoğunluk söz konusu. Talebe yetişemiyoruz. Şu anda kış lastiğine aşırı bir talep var. Vatandaş kış lastiğinin önemini ve faydasını bildiği için taktırma gereği duyuyor. Kış lastiği fiyatları takım olarak 100 TL'den başlayıp 400 TL'ye kadar yükselebiliyor. Bu fiyat değişimi araca göre değişebiliyor." Geçmişte olan kar zincirlerine olan ilginin azaldığı belirten Doğan, "Şu anda kar zincirine gerek yok. Vatandaş ve sürücüler bunu bildiği için kar zincirine gerek duymuyorlar. Zaten şu anda kar zinciri takılacak bir kar yüksekliği yok. Kar zinciri kar yüksekliğinin 60 santimetreden yukarıya çıkartıldığı zaman takılır. Şu anda kar zinciri takılırsa asfalt bozulur" dedi.

600 LASTİK TAKIMI SATTIK

Eski sanayi esnafından lastikçi Cemal Kabar ise, "Kar yağışının başlaması ile sürücünün kış lastiğine olan ihtiyaçı arttı. Şu anda dükkanımızda yoğunluk arttı. Kış lastiğinin yolda tutucu özelliği olduğu için sürücüler yolda zorluklar yaşamıyor. Bir defa kış lastiği taktıran sürücü memnun kaldığı ertesi sene bir defa daha taktırıyor. Bir kış lastiği 3 sezon boyunca kullanılabiliyor. Aracın yaptığı kilometreye göre bu sayı değişebiliyor. Şu ana kadar 600 takım sattık. Bu sayının dahada artacağını düşünüyoruz. Keşke her gün dükkanımız böyle yoğun olsa" ifadelerini kullandı.

KAR PALETE YOĞUN İLGİ

Bu sezon piyasaya sürülen kar palate ilginin yoğun olduğunu da söyleyen Cemal Kabar, şu ifadeleri kullandı: "Bu sezon piyasaya sürülen kar palete ilgi yoğun. Artık insanlar kar zinciri yerine bunu kullanıyor. Kar palet plastik olan bir alet. Kar palet takıldığı zaman aracın lastiği saplandığı yerden kolayca çıkabiliyor. Kar palet zincir ile aynı görevi görüyor. Kar palete bu kadar ilginin olacağını düşünmüyorduk."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.