Kur’an eğitimi için imza kampanyası

Kur’an eğitimi için imza kampanyası
MAZLUMDER, Kur'an Kurslarında yaş sınırının kaldırılmasıyla ilgili kampanya başlattı. Tüm duyarlı vatandaşların imza atmaya davet edilen kampanya çerçevesinde toplanan imzalar yeni yasama yılı açılışıyla birlikte TBMM Başkanlığına sunulacak. MAZLUMDER
Ankara Şubesi tarafından başlatılan kampanyaya http://yassinirikaldirilsin.blogspot.com/ adresinden elektronik imza atılarak destek olunabiliyor.

KUR’AN KURSLARINDA YAŞ SINIRI KALDIRILSIN İMZA KAMPANYASI

Tüm duyarlı vatandaşları kampanyaya destek olarak imza atmaya çağıran açıklama şöyle: “28 Şubat darbe sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılarak Kur’an Kurslarına katılabilme yaşı 12’ye çıkarılmıştır. Bu düzenleme yapılırken pedagojik bilgiye dayanılmamış sadece emir komuta zinciri içerisinde toplumun inançlarıyla savaşılmıştır. Bu sorumsuz uygulamaya karşı vefatından hemen önce Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Muhsin Yazıcıoğlu kanun değişikliği teklifi vermiştir. Söz konusu değişiklik teklifi yeni yasama yılı açılışıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecektir. Kur'an Kurslarına ancak ilköğretimi bitiren çocukların gidebilmesini öngören 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığına sunulan değişiklik teklifi metninde: "Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının 'İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenler için, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca küçük yaştaki çocuklar için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetiminde yaz Kur'an Kursları açılır' denilmektedir. Bu metne ek olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrası başta olmak üzere din eğitimi ile ilgili kısıtlama getiren her türlü yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 9.maddesi ve EK 1.Protokol 2.maddesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmelere uyumu sağlanarak din eğitimi hak ve özgürlüğünün sağlanacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Elektronik imza atmak isteyenler http://yassinirikaldirilsin.blogspot.com/ adresinden ıslak imza atmak isteyenler ise Ramazan ayı boyunca Altınpark Anfa-A Salonunda MAZLUMDER Ankara standında imzalarıyla kampanyamıza destek verebilirler. Toplanan imzalar yeni yasama yılı açılışıyla birlikte TBMM başkanlığına sunulacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.