Kupada Tur Konya’ya Kaldı

Konyaspor, Türkiye Kupasında tur için Sivas’ta Sivasspor’a konuk oldu.

Müsabaka öncesi Konyaspor cephesinde şaşırtan bir gelişme yaşandı, Mayıs ayında yapılmasını beklediğimiz Genel Kurul sürpriz bir kararla Mart ayında yapılacak. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

Konyaspor ligde istediği konumda değilmiş gibi gözüküyor olsa da çok kötü bir durumda da değil. Konyaspor için bu sezon çok önemli bir hedef var, o da Türkiye Kupası. Konyaspor için bu sezon Kupayı kazanmak kesinlikle sürpriz olmayacak. Maç öncesi düşüncemiz bu yöndeydi. Tabi unutmamak gereken hiçbir maçın oynanamadan kazanılmayacağı.

Konyaspor maça başlarken kupayı istediğini açıkça beyan etmiş oldu. Aykut Kocaman bu müsabakaya Kaya, Skubic, Ali Turan, Selin, Douglas, Volkan, Ali Çamdalı, Meha, Ömer Ali, Miloseviç, Bajic onbiriyle sahaya çıktı.

Maçta mücadele ön planda olacaktı, alt ligden gelen takımlar bu maçlara çok iyi motive oluyorlar. Bu arada belirtmekte fayda var Türkiye’de güzel stadyumlar yapılıyor ancak bu yeni stadyumların büyük bölümünde zemin problemi yaşanıyor.

Mücadelenin üst seviyede olduğu ilk yarıda Konyaspor topa sahip gibi gözüktü, özellikle 35. dakikada gole yaklaşan taraf ise Sivasspor oldu. Konyaspor’un sol önde çok büyük problemi var, sezon başından beri sol bek konusu Konyaspor’da çok tartışılıyor. Sol bekleri tartışmamızdaki ana etken sol önde oynayan oyuncularımız defansa hiç katkı yapmıyorlar. Sivasspor karşısında sol kanattan ziyade sağ kanadı kullanan Konyaspor’u izledik. Konyaspor’un solundaki hastalığı gören Mesut Bakkal’ın iştahı kabardı ve 60. dakikada  Burhan’ı oyuna aldı.

Son 30 dakika daha hareketli oyun beklentisi oluştu ama iki takımda hücum bölgesinde etkin olamadı. Konyaspor böyle iki ayaklı bir karşılaşmada gol yemeyerek işi Konya’ya bırakma arzusunda mücadele etti. Sivasspor çok dişli bir ekip, Gekas gerçekten ihtiyar delikanlı tabirine uyan bir oyuncu. İlerlemiş yaşına rağmen Konyaspor savunması Gekas’ı durdurmakta güçlük çekti.

Konyaspor için tur şansı devam ediyor, 0-0 biten müsabakanın ikinci ayağı 5 Nisan’da Konya’da olacak. Konyaspor taraftarı önünde oynayacağı ikinci maçta turu kapmaya çalışacak.

Sivas’ta mücadele gücü yüksek bir müsabaka izledik, Meha hayal kırıklığı yarattı, Ömer Ali’de büyük düşüş var. Bajic 90 dakika ayakta kalamıyor. Miloseviç istenen seviyeye bir türlü gelemiyor.  Selim sakatlıktan çıktı ve kritik müdahaleleriyle takımı ayakta tuttu. Aykut Kocaman için Konyaspor takımının sol ön bölgesindeki hastalığı tedavi etmek çok kolay olmayacak ama mutlaka suretle orası tedavi edilmeli.

Konyaspor’un önünde Pazar günü oynayacağı kritik bir Adanaspor müsabakası var, Konyaspor Adanaspor karşısında kazanıp rahat bir nefes almak isteyecek.

Sivas’ta mücadele edip turu Konya’ya taşıyan oyuncuları zor zeminde mücadelelerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Arşivi