KTÜN'den girişimciliğe destek

KTÜN'den girişimciliğe destek

Konya Teknik Üniversitesi ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi iş birliği ile başlatılan Innoversity girişimcilik programı üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gördü

Programa üniversitenin farklı programlarından 315 öğrenci kayıt yaptırırken ilk ders 208 öğrenciyle gerçekleştirildi. KTÜN’ün ortağı olduğu, bölgenin inovasyon parkı InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından yürütülen Innoversity Girişimcilik Programı; Girişimcilik ve İnovasyon, Yalın Kanvas ve İş Modeli Kanvası, Etkili Sunum Teknikleri, Girişimciler için Temel Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Girişimcilik Destek Programları, InnoPark Girişimcilerinin Başarı Hikayeleri başlıklı 6 eğitimden oluşuyor. Programa katılan öğrenciler InnoPark’ın deneyimli uzman ve eğitimcileri tarafından girişimcilik konusunda gerekli bilgilerle donatılarak, girişimcilik konusundaki yetenek ve yeterlilikleri geliştiriliyor.  

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Babür Özçelik konuyla ilgili olarak, “Konya Teknik Üniversitesi, akademik çalışmaların yanı sıra teknoloji odaklı ve yüksek katma değerli konularda girişim yapma potansiyeli olan önemli öğrenci ve akademisyen potansiyeline sahip üniversitelerinden biridir. Üniversitemizin bu potansiyelini en etkin biçimde değerlendirerek girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasında layık olduğumuz yere ulaşmayı hedefliyoruz. Innoversity Girişimcilik Programını, bu amaçla başlattık. Üniversitemizin girişimcilik ve teknoloji transferi konularındaki çalışmaları ile ülkemizin stratejik ve yüksek katma değerli ürünleri milli ve yerli imkanlarla üretme hedefine önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Programın açılış konuşmasında InnoPark Konya TGB Yönetici A.Ş’nin Genel Müdürü, KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Üniversitemiz bünyesindeki tüm akademik birimlerden öğrencilerin katılım gösterdiği programa ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde çok sayıda öğrencimiz ilgi gösterdi. İçinde bulunduğumuz salgın dönemine rağmen öğrencilerimizin yeni şeyler öğrenme ve girişimci olma heyecanı ile programa yoğun katılım göstermesi ‘Gelişimin Öncüsü’ olarak nitelendirdiğimiz üniversitemiz adına mutluluk vericidir. Görüyoruz ki geleceğin girişimcileri Konya Teknik Üniversitesi’nde. Temennimiz, üniversitemizin aynı zamanda girişimciliğin de öncüsü olmasıdır. Bu programa katılan girişimci adaylarına ülkemizdeki en iyi kuluçka hizmeti veren üç teknoparkından biri olan InnoPark olarak, her türlü desteği vereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum” diyerek KTÜN’ün Konya’daki girişimcilik ekosisteminin en güçlü yapıtaşlarından biri olduğunu vurguladı. Program kapsamındaki tüm eğitimleri tamamlayan ve teknoloji tabanlı inovatif iş fikrine sahip öğrenciler; iş fikirlerini ticarileştirmek için InnoGaraj Ön Kuluçka Programı’nda InnoPark Girişimcilik Merkezi uzmanları ile birlikte uzun soluklu çalışmalar yürütecek. Programa kayıtlar 14 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek. Eğitimlere yüzde 80 katılım sağlayanlara ise sertifika verilecek.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.