KTÜN sektörel hizmetler listesi yayınlandı

KTÜN sektörel hizmetler listesi yayınlandı

Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin yanı sıra Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulu, döner sermaye kapsamında sundukları sektörel hizmetler listesi yayınlandı. 

 

Mühendislik Fakültesin, Bilgisayar, Çevre, Elektrik Elektronik, Jeoloji, İnşaat, Maden, Makine, Metalürji ve Malzeme Bölümleriyle toplamda 381 sektörel hizmet verirken, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesindeki Mimarlık Bölümü ve Şehir ve Bölge Planlama 34 sektörel hizmet veriyor. Öte yandan Teknik Bilimleri MYO İnşaat Teknolojisi Bölümü toplamda 120 sektörel hizmetle bölge ekonomisine katkı sağlıyor. 

 Test, analiz, proje danışmanlığı, eğitim, projelendirme, yazılım, bilir kişilik, teknik rapor hazırlama, etüt rapor yazımı, mimari tasarım ve danışmanlık şeklinde hizmet veren birimler yaptıkları nitelikli çalışmalarla bölge sanayisine katkı sağlamanın yanı sıra tecrübelerini de sektöre aktarıyor. Bununda hem Konya hem de ülke ekonomisi için getirisinin önemli düzeyde olduğu düşünülüyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.