KTÜN elemeleri başarıyla geçti

KTÜN elemeleri başarıyla geçti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Uzay Teknoloji Topluluğunun 3 yarışma dalında 4 takımla katılacağı TEKNOFEST 2020’nin ön eleme sonuçları belli oldu

 

Uzay Teknolojileri Topluluğu Başkanı Oğuzhan Sarı yaptığı açıklamada, başarıdan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yarışmanın sonucundan umutlu olduklarını belirten Sarı, “Bu sene TEKNOFEST 2020’ye toplamda 3 yarışmaya 4 takım ile katılıyoruz. Bu sene ilk kez düzenlenen helikopter tasarım yarışmasına daha önce helikopter alanında eğitim almış ve aynı zamanda takım kaptanlığını yürüten Ömer Kaan Topatan arkadaşımız, elektrik elektronik mühendisliği ile makine mühendisliğinde okuyan arkadaşlarımız ve ekip üyelerimiz olmak üzere yarışmaya katıldık. Hem ön eleme hem de yarışmanın ilk raporu olan ön tasarım raporunu başarılı bir şekilde geçtik. Bundan sonraki aşamada ara tasarım raporunu da geçerek TUSAŞ'ta ekip olarak eğitim görme hedefindeyiz” diye konuştu.

Sarı, alanında ilk kez düzenlenen bu yarışmada böyle bir başarı elde etmenin sevindirici olduğunu belirterek, TEKNOFEST 2020’ye katılan 2 roket takımı ve uydu takımının da ön eleme sonuçlarının başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyledi.  Tecrübelerini aktardığı, Ankara Polatlı TOBB Fen Lisesi’nin de ön elemeyi başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Sarı, “Tüm takımlarımızla ön elemeyi geçtik. İnanıyorum ki yarışmadan güzel sonuçlarla döneceğiz” dedi.

BİZE GURURU YAŞATTILAR

Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Türköz, “Arkadaşlarımız gösterdikleri gayretli çalışmalar neticesinde bize bu gururu yaşattılar. İnanıyorum ki yarışma sonucunda yine aynı başarıyı gösterip üniversitemizin adını bir kez daha zirveye taşıyacaklar. TEKNOFEST Yarışmaları sayesinde Topluluk üyelerimiz farklı mühendislik dallarında aldıkları eğitimi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik teknolojiler konusunda uygulamaya dökme imkânı bulmaktadırlar. Bu açıdan dereceler elde edilsin veya edilmesin takım olarak yaptıkları çalışmalar, öğrencilerimize iyi ve kaliteli bir mühendis olma yolunda büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik de ön eleme sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir sonraki aşama için öğrencilere başarılar diledi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.