KTO-Karatay'dan Kök Hücre Sergisi

KTO-Karatay'dan Kök Hücre Sergisi

9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu iş birliği ile gerçekleşen “

 

 

9-18 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu iş birliği ile gerçekleşen “Kök Hücre Dijital Deneyimi” sergisi ziyaretçilere kapılarını açacak. İslami Dayanışma Spor Federasyonu ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nın beşincisi, Türkiye'nin ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirilecek. İslam coğrafyasında yer alan sporcuların gelişimi, sporcular arası kardeşlik ve dayanışma kültürünün artırılması adına düzenlen İslami Dayanışma Oyunları’nda 56 ülkeden 4 binden fazla sporcu ve binlerce sporsever Konya'da bir araya gelecek.

“KÖK HÜCRE DİJİTAL DENEYİMi”

İslami Dayanışma Oyunları’nda Konya Büyükşehir Belediyesi ve KTO Karatay Üniversitesi’nin destekleriyle; Dünya Etnospor Konfederasyonunun hayata geçirdiği önemli bir sergi de ziyaretçilerle buluşacak. Etnospor’un barış, dayanışma, saygı, gelenek ilkeleri çerçevesinde geleneksel sporlar ve oyunlara ev sahipliği yapılacak. Ayrıca gelenekselin inovasyonla buluştuğu ve farklı bir dille anlatılan “Kök Hücre Dijital Deneyimi” sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Geleneksel oyunların modern dünyanın dijital oyunlarına geçişinin farklı disiplinler ve metotlarla işlendiği sergi, 09 Ağustos saat 10.00’da kapılarını ziyaretçilere açacak. 09-17 Ağustos tarihlerinde her gün 10.00-20.00 saatleri arasında Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek sergi, 18 Ağustos saat 18.00’de sona erecek. Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından oluşturulacak alanlarda geleneksel sporlardan geleneksel çocuk oyunlarına uzanan zengin içerikler, katılımcılar tarafından ücretsiz olarak deneyimlenebilecek.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.