Kreşlerde kar tatili mağduriyeti

Kreşlerde kar tatili mağduriyeti

Önce-Eğitim-Der Başkanı Özcan Dalgıç, "Eğitim ve öğretim kurumlarının tatil edildiği ortamlarda, kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin tatil olmaması, bu konuda mağdur olmalarına neden oluyor" dedi

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Çocuk Kulüpleri ve Eğitimcileri Derneği (Önce-Eğitim-Der) Başkanı Özcan Dalgıç, bereketiyle gelen kar yağışlarının çocuklara ve kurumlara yansıması hakkında bilgi verdi. Okul Öncesi Eğitim Kurumları Çocuk Kulüpleri ve Eğitimcileri Derneği (Önce-Eğitim-Der) Başkanı Özcan Dalgıç, "Kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri her ne kadar eğitim ile birlikte bakım hizmeti veren kurumlar olarak görülse de, küçük çocukların risklere karşı kendilerini koruyamayacağı bir ortamda bu kurumların tatil edilmemesini doğru bulmamaktayız" dedi.

TATİL SADECE 1 GÜNE İNDİRİLDİ

Dalgıç, açıklamasında şunları söyledi: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri yaşanan ve yaşanacak yoğun kar yağışları nedeniyle 24 Ocak tarihinden itibaren 3 günlük tatil ilan edildi. Daha sonra çalışan ailelerin talepleri doğrultusunda kar tatili 1 güne indirildi. Üniversitelerin, rehabilitasyonların, halk eğitim kurslarının tatil edildiği bu süreçte, 15 tatil olmamış olsaydı tüm okullarla birlikte anaokulları da tatil edilmiş olacaktı.

Kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri her ne kadar eğitim ile birlikte bakım hizmeti veren kurumlar olarak görülse de, küçük çocukların risklere karşı kendilerini koruyamayacağı bir ortamda bu kurumların tatil edilmemesini doğru bulmamaktayız. Bilhassa kurumlara servisler ile giden, kendilerini koruyamayacak yaşta olan çocukların sabahın erken saatinde don yapan yollarda kaza yaşama riski, servislerde normalin 2 katı zaman geçirmeleri, okula girerken, çıkarken kayıp düşme ihtimallerinin göz önünde bulundurulmadığı, iletişime geçtikleri yetkililerin bu hususları dikkate almadıklarını belirtti. Ailelerin kendi imkanları ile çocukları kurumlara götürecek dahi olsa, hava şartları itibariyle bunun çocuklara hem risk, hem eziyet olduğunun görülmesi gerektiğini söyledi.

KREŞLER VE ÇOCUK KÜLÜPLERİ MAĞDUR EDİLİYOR

Bu tür durumlarda sadece çalışan ailelerin çocuklarının kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerine gittiği düşüncesi ile hareket edildiğini, çocukların diğer gittiği okul öncesi kurumu olan anaokullarında böyle bir sıkıntı yaşamamaktadır. Tüm eğitim ve öğretim kurumlarının tatil edildiği ortamlarda, kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin tatil olmaması, bu konuda mağdur olmalarına sebebiyet vermektedir.

Çocukların evden çıkmasının riskli olduğu ortamlarda karı-koca çalışan ailelerin, kendi tedbirlerini alması gerektiğini, eğer çocukların bırakacak yer bulma noktasında sıkıntı yaşıyorlarsa idari izinli sayılmasını veya kendi izin haklarından kullanmaları ile birlikte çocuklarımızın ve kurumlarımızın yaşayabileceği risklerin ortadan kalkacağını, bu durumların çocuklarımızın güvenliği açısından muhakkak dikkate alınması gerektiğini söyledi. Oluşan ve oluşabilecek kötü hava şartları nedeniyle başta İstanbul olmak üzere tatil ilan eden diğer illerin göz önünde bulundurulmasını, tatil ilanlarının geç saatlere bırakılarak çalışan ailelerin tedbir almakta sıkıntı yaşamamaları sağlanması gerekiyor."

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.