Koşarken maske takmak şart mı? Prof. Dr. Müftüoğlu yanıtladı

Koşarken maske takmak şart mı? Prof. Dr. Müftüoğlu yanıtladı

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vatandaşların merak ettiği 'koşu sırasında maske takma' konusuna açıklık getirdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Müftüoğlu, "Koşarken maske takmak şart mı?" sorusunu yanıtladı.

Yaşanan koronavirüs sürecinde okurlarının kendisine yönelttiği soruları ve merak edilen konuları açıklayan Prof. Dr. Müftüoğlu, kendisine iletilen "Koşarken maske takmak şart mı?" sorusunu cevapladı.

"Ortalıkta ciddi kalabalık yoksa bana göre maske takmanız gerekmez" yazan Müftüoğlu asıl önemli olanın sosyal mesafe olduğunu belirterek, "Maske takmak tabii ki önemli ama ilk ikisine dikkat etmediğinizde ister yürüyün, ister sohbet edin, ister koşun, ister bisiklete binin, işi garantiye almıyor, alamıyor." değerlendirmesinde bulundu.

İşte Prof. Dr. Müftüoğlu'nun kendisine yöneltilen soruya yanıtı;

KOŞARKEN MASKE ŞART MI?

GENEL kanaat şu: Açık havada koşarken ya da bisiklete binerken, eğer sokak boşsa ve siz yalnız başınaysanız ya da ortalıkta ciddi kalabalık yoksa bana göre maske takmanız gerekmez. Unutmayın ki mesele öncelikle “mesafe”de! Mesafeyi korumak en büyük ayrıntı, en önemli mesele. İkinci sırada da kalabalıklardan kaçınmak geliyor. Maske takmak tabii ki önemli ama ilk ikisine dikkat etmediğinizde ister yürüyün, ister sohbet edin, ister koşun, ister bisiklete binin, işi garantiye almıyor, alamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.