Koronavirüs terden bulaşıyor mu?

Koronavirüs terden bulaşıyor mu?

Koronavirüs terden bulaşır mı? sorusu sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ile birlikte vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen sorunun cevabı...

Tüm dünyada milyonlarca insanın enfekte olmasına, binlerce insanın da hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüse ilişkin her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Yüzlerce bilim insanı Dünya Sağlık Örgütü’ne koronavirüsün havadan da bulaştığı yönünde mektup yazıp, örgütten bu konudaki açıklamasını gözden geçirmesini talep ederken de şimdi de terden virüsün bulaşıp bulaşmadığı yönünde tartışmalar ortaya çıktı.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, virüsün terden bulaşmadığını söyledi. Recep Tekin, koronavirüsün esas bulaş yolunun damlacık yoluyla olduğuna dikkat çekti.

Tekin, “Koronavirusün asıl bulaş yolu tabii ki damlacık yolu. Öksürük ve hapşırma yoluyla daha çok bulaşıyor. Terle ilgili şu anda herhangi bir bulaş söz konusu değil" dedi.

Tekin, şunları söyledi:

 

 "Biz toplum olarak eğer sosyal mesafeye dikkat ediyorsak, aradaki mesafeyi koruyorsak bulaş yolunun önüne geçmiş olacağız. Ama terli bir insanın teriyle temas etmesi sonucu koronavirüsü bulaşmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Terli bir insana temas edecek seviyeye yaklaşıyorsak, damlacık yolu mesafesini korumadığımız için bulaş olursa ancak bu şekilde bulaş olacaktır. Aksi halde terle ve buna benzer bir vücut sıvısıyla kolay kolay bulaş olmadığını şu anki bilgilerimizle söyleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.