Koronavirüs herkese bulaşacak! Savaşı kazanma ihtimalinizi artırın!

Koronavirüs herkese bulaşacak! Savaşı kazanma ihtimalinizi artırın!

Op. Dr. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hasan Hüseyin Uysal, “Bu salgının vehameti henüz tam olarak anlaşılamadı” dedi.

Vaka sayısının sürekli arttığı ve ciddi boyutlara ulaştığı Konya’da farklı bölümlerin doktorları da bir süredir, meslektaşlarının iş yükünü azaltmak adına Covid-19 bölümlerinde nöbet tutuyor. Göz doktorları ve ortopedi doktorlarına da nöbet yazılıyor. Konya’da göz doktoru olaraka görev yapan Op. Dr. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hasan Hüseyin Uysal, “Hasta arttı ama Allah'a şükürler olsun ki hasta yatak sayımız yeterli. Sağlıkçılar, tepeden tırnağa, özveriyle görev başında Hastanelerin sevk ve idaresi, yoğunluğa rağmen mükemmel. Şehir sorumluları da gayrette ama toplu taşımaya, çayevi/kafe/lokantalara, toplu faaliyetlere dikkat” dedi.

BU VİRÜS HERKESE BULAŞACAK!

Geçtiğimiz hafta Covid nöbetininin çok yoğun geçtiğini ve 2 kişinin de Covid dolayısıyla hayatını kaybettiğini dile getiren Uysal, daha sonra şunları kaydetti: “Covid nöbetim, 2 kayıpla çok yoğun ve yorucu geçti. Allah, hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin. Hâlâ ‘virüs yok’ diyen, ‘bana bir şey olmaz’ diyenler varsa şahidiz. Gerçekten bir şey oluyor. Hem de defter kapatan bir şey. İşi/hayatı durdurmayın ama lütfen maskeye, mesafeye, temizliğe, pisboğaz olmamaya dikkat edin. Bu virüs herkese bulaşacak. Vücudumuza ilk giren virüs sayısını az tutabilirsek, vücudun savaşı kazanma ihtimalini artırmış oluruz.”

AİLE HEKİMLİĞİNE VE SAĞLIK OCAKLARINA GİTMEYİN

Ufak tefek rahatsızlıklar, vitamin değerini ölçtürmek, diyet düzenlettirmek, gözlük kontrolü veya vitamin-ağrı kesici ve benzeri ilaçları yazdırmak için Aile Hekimliklerine ve Sağlık Ocaklarına bu süreçte gidilmemesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Uysal, “Gidilen bu yerler, Corona kaynayan yerler. En ufak bir rahatsızlıkta bu yerlere gidilirse korona bayram, sistem de iflas eder. Dikkatli olmakta fayda var. Bir de iş hayatını durdurursak, Coronayı yenemeyiz ama ekonomiyi bitiririz ve ülkemizi çökertiriz Corona ile mücadelenin yolu evhama kapılmadan tedbirlere tam riayetle çalışmaya devam etmektir. Çok kazanma hırsını terk edeli. Dolmuşa otobüse insan doldurmayalım. Yakınlığı ve yoğunluğu azaltalım” şeklinde konuştu.

“GÖZ HEKİMİYİM BEN DE NÖBET TUTUYORUM”

Her fırsatta salgının ciddiye alınması gerektiği noktasında çağrılarda bulunan Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlıkçıların gücünü, hastanelerin imkânlarını aşacak yoğunluk oluşmak üzere. Ülkede, ilde sağlık yönetimi iyi ama bu kadar sorumsuzluk olursa Konya'da hayat felç olacak Refakatçi gereken hastaları atıp giden vicdansızlar var bir de. Bu salgının vahametini anlatamadık. Akrabamın düğününde ikazlarıma ve ısrarla ‘Uzak dur’ işaretlerime rağmen biri geldi kucakladı ‘Ne yaptın Ben sürekli hastanede Covid hastaları ileyim. Belki virüs taşıyorum, bulaştırıyorum ama kendim dirençli olduğum için hasta olmuyorum’ dedim. Durum bu. Ben göz hekimiyim ama covid-19 nöbeti tutuyorum. Servisler dolu.”

GENÇLER DE HASTANEDE YATIYOR!

Hastalığın sadece yaşlılara ve kronik rahatsızlıkları olanlara bulaştığı ve yine sadece onların bu virüsü ağır geçirdiği söylemlerine de katılmadığını ifade eden Op. Dr. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Hasan Hüseyin Uysal, “Covid servisinde nöbetteydim. Gençlere de bir şeyler oluyor. İki tane genç kardeşimiz hastanede yatıyordu. Birisi 22 diğeri de 25 yaşında. Durumları ciddi. Bir tanesinin durumu diğerine göre çok daha ağır. Maske, temizlik ve sosyal mesafeye dikkat etmek gerekiyor. Sabah evinizde bir şeyler yiyin için. Akşama kadar da çarşıda bir şeyler yiyip içmemeye özen gösterin” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum