Korona aşısının fiyatı belli oldu! Grip aşısıyla aynı fiyata satılacak

Korona aşısının fiyatı belli oldu! Grip aşısıyla aynı fiyata satılacak

Koronavirüs aşısında önemli adım atan Moderna, aşı fiyatlarını duyurdu. Moderna'nın geliştirdiği koronavirüs aşısının grip aşısıyla aynı fiyata satılacağı belirtildi.

Korona virüsüne karşı geliştirilen aşılar arasında şu ana dek en yüksek başarıyı sağladığı belirtilen Moderna firması, belirlenen aşı fiyatları hakkında bilgi verdi. Hükümetlere doz başına 25 ila 37 dolar arasında satacaklarını açıklayan firma ortalama grip aşısıyla aynı fiyat da olduğunu söyledi.

GRİP AŞISI İLE AYNI FİYATTA

Amerikan ilaç firması Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, aşının doz başına fiyatının 25 ila 37 dolar arasında olacağını açıkladı. Alman gazetesi Welt am Sonntag'a konuşan Bancel, aşının hükümetler için fiyatının doz başına 25-37 dolar arasında değişeceğini söyledi. Bancel, "Dolayısıyla aşımız, fiyatı 10-50 dolar arasında değişen bir grip aşısı dozu ile yaklaşık olarak aynı fiyatta olacak" dedi.

AB İLE PAZARLIKTA SON AŞAMA

Bancel, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttükleri görüşmelere ilişkin de bilgi verdi. Moderna CEO'su, "Henüz imza atılmış değil ama AB Komisyonu ile anlaşmaya yakınız. Avrupa'ya aşı tedarik etmek istiyoruz ve yapıcı görüşmeler içindeyiz" diye konuştu. Bancel, Brüksel'le birkaç gün içinde bir kontrat imzalamayı umduklarını da ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.