Kore'de sıcak gelişme! Tanklar ateş açtı..

Kore'de sıcak gelişme! Tanklar ateş açtı..

Dünya bugün Kuzey Kore-Güney Kore sınırına kilitlendi. Güney Kore ordusu, sınırdaki Paju'da dev bir tatbikata başladı...

Reuters'in haberine göre, Güney Kore'nin silahsızlandırılmış bölgenin hemen yanında bir tatbikat gerçekleştirdiği ve gerçek mermilerin kullanıldığı açıklandı....

Kuzey Kore tarafında ise önemli bir gelişme yaşandı, Kim Jong-un yine silahsızlandırılmış bölgenin yanında hamlesini yaptı.

Reuters, 2018'deki anlaşmadan sonra kaldırılan dev propaganda hoparlörlerinin Paju'nun karşısında yeniden kurulduğunu duyurdu.

ÇILGINA DÖNDÜREN PROPOGANDA

Kuzey'den Güney'e kaçanlar ise, geçen hafta Pyongyang'ı çılgına döndüren propaganda balonlarını bir kez daha sınırdan uçurdu.

Balonlarda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, babası Kim Il Sung ve halihazırda Güney Kore'ye hakaretler yağdıran Kim'in kız kardeşi Kim Yo Jong'un fotoğrafları vardı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Güney'den bırakılan binlerce balonun gece yarısı sınırı geçtiğini bildirdi.. Balonlardan biri, Güney Kore tarafında yer alan Hongcheon'daki bir dereye düştü ve görevliler tarafından sudan çıkarıldı.

Kuzey Kore resmi medyası ise, 12 milyon karşı broşürün Güney Kore'ye gönderilmek üzere hazırlandığını aktarıyor.

İKİ KORE ARASINDA GERGİNLİK TIRMANIYOR

Aralarında yalnızca ateşkes anlaşması bulunan ve teknik olarak halen savaş halinde olan Güney ve Kuzey Kore arasındaki gerilim, son haftalarda zirveye çıkmış durumda.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.