Konyaspor’da kadro sıkıntısı

Konyaspor’da kadro sıkıntısı

Konyaspor deplasmanda oynadığı Altay karşılaşmasında kadro sıkıntısı yaşadı.

Konyaspor deplasmanda oynadığı Altay karşılaşmasında kadro sıkıntısı yaşadı. İlhan Palut stoperde görev yapan Adil Demirbağ’ın sakatlanması sonrası yabancı kuralı nedeniyle oyuna Musa Çağıran’ı alarak stoper oynatmak zorunda kaldı. Yeşil-beyazlı yönetimin kısa sürede takıma yerli takviye yapması bekleniyor.

 

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 23. hafta maçında deplasmanda Altay'ı 1-0 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor, lider Trabzonspor'u takibine devam etti. Yeşil-beyazlı ekip bu galibiyetle puanını 45'e çıkardı.

Ahmet Çalık'ın vefatı nedeniyle Medipol Başakşehir maçı ertelenen İttifak Holding Konyaspor,

Galatasaray deplasmanından 2-1’lik galibiyetle ayrılan Trabzonspor’un 9 puan gerisinde yer aldı.

Konyaspor Altay karşısında karşılaşmaya; İbrahim Sehic, Adil Demirbağ, Zymer Bytyqi, Ahmed Hassan, Guilherme Sitya, Soner Dikmen, Amir Hadziahmetovic, Endri Çekiçi, Barış Yardımcı

Abdülkerim Bardakcı ve Konrad Michalak 11 ile başladı. Sahada 3 yerli oyuncu bulundurması gereken yeşil-beyazlı ekip bu deplasmana 4 yerli 7 yabancı oyuncu ile çıktı. Maçın 28. dakikasında Adil Demirbağ sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör İlhan Palut Adil’in yerine ilginç bir şekilde orta sahada görev yapan Musa Çağıran’ı aldı. Palut yabancı kuralı nedeniyle böyle bir tercih yaptıklarını söyleyerek "Stoper eksiğimiz var maalesef. Antrenmanlarda birilerini sürekli deniyoruz. Bu bazen Barış oluyor, bazen Musa oluyor." dedi.

3 YERLİ OYUNCUSUNU KAYBETTİ

Konyaspor ligin ikinci devresine yerli oyuncu sıkıntısı ile başladı. Ahmet Çalık’ın vefatı ve sonrasında Serdar Gürler ile Alper Uludağ’ın da takımdan ayrılması ile birlikte teknik ekip saha içerisinde yerli rotasyonunda sıkıntı yaşamaya başladı. Altay maçında da bunu derinden hisseden Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut yabancı kuralına uymak için, sakatlanan yerli stoper Adil Demirbağ’ın yerine Anicic’i değil de orta sahada görev yapan yerli oyuncu Musa Çağıran’ı stoper mevkiine almak zorunda kaldı.

ALTYAPIDAN TAZE KAN

Konyaspor, alt yapısından yerli alternatifini de arttırmak için 18 yaşındaki sağ bek/kanat oyuncusu Hüseyin Biber'i A takıma dahil etti

Milli takımın çeşitli yaş kategorilerinde de forma giyen genç oyuncu, sezonun geri kalan kısmında A takımda yer alacak. Hüseyin, Adana Demir maçında da kadroya girmeyi başarmıştı. Derin kadro yapısını oluşturmak isteyen Konyaspor, Hüseyin Biber’i alternatif oyuncu olarak elinde tutmayı planlıyor.

STOPER MEVKİSİNE YERLİ TAKVİYE

Konyaspor ligin ikinci devresine yerli oyuncu sıkıntısı ile başladı. Ahmet Çalık’ın vefatı sonrasında bu bölgeye takviye yapmak için çalışmalarına başladı. Altay karşısında da stoper ve yerli oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan yeşil-beyazlı ekipte yönetim bu bölge için çalışmalarını hızlandırdı. Konpyaspor yönetimi lige verilen milli arada bu transferi tamamlayarak kalan haftalarda sıkıntı yaşamak istemiyor.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.