Konyaspor 5 maçlık galibiyet serisini kaçırdı

Konyaspor 5 maçlık galibiyet serisini kaçırdı

Konyaspor bu sezon ligde 2. yenilgisini Gaziantep deplasmanında aldı. Yeşil-beyazlı ekip yenilmesine rağmen Hatayspor’un puan kaybetmesiyle averajla sırlamada rakibinin üzerine çıktı.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gaziantep FK'ya 3-2 mağlup oldu. Bu maçtan yenilgiyle ayrılan yeşil-beyazlıların ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi de sona erdi. Konya temsilcisi bu mücadele öncesinde en son Galatasaray'a deplasmanda mağlup olmuş ardından oynadığı Kayserispor, Fenerbahçe, Göztepe ve Çaykur Rizespor müsabakalarından galip ayrılmıştı.

Konyaspor gelecek hafta sahasında Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.

Sivasspor deplasmanında 4-0 kaybeden Hatayaspor 26 puanda kaldı ve averajla Konyaspor’un gerisinde kalarak üçüncü sıraya geriledi. Konyaspor rakibinin puan kaybetmesi ile birlikte Gaziantep’e yenilmesine rağmen averajla 2. sıraya yükseldi.

adsiz-009.jpg

5 MAÇLIK REKORU KAÇIRDI

Yeşil-beyazlı ekip, Gaziantep karşısında kazanması halinde Süper Lig tarihinde ilk kez 5 maçlık galibiyet serisi yakalayacaktı. Anadolu Kartalı Gaziantep karşısında da Süper Ligde yine kazanamadı. Konyaspor kırmızı-siyahlı takımı 1. Lig'de mağlup ederken, Süper Lig'de oynadığı 5 maçı da kazanamadı.

SAĞ KANAT AĞIR YARA ALDI

Son 4 maçını kazanan ve bu maçlarda 1 gol yiyen Konyaspor bu sezon sahasında hiç yenilmeyen Gaziantep FK’ya 3-2 mağlup oldu. Takımının son iki golünde sol kanattan çok etkili gelerek iki asist yapan Mendyl, galibiyette pay sahibi oldu. Ev sahibi ekibin başarılı oyuncusu Hamza Mendyl hızı ve tekniği ile sağ bek oyuncuları Nejc Skubic ve Barış Yardımcı’ya çok kötü anlar yaşattı. Maçın 51. dakikasında Skubic’den sıyrılan başarılı oyuncu son çizgiden topu yerden ceza sahasına yuvarladı Muhammet Demir takımın 2. golünü attı. Bu pozisyonun adeta kopyası olan 3 golde de Hamza Mendyl bu kez Skubic’in yerine oyuna giren Barış Yardımcı’yı da rahat bir şekilde geçerek topu yerden ceza sahasına kesti. Bu pozisyonda da Figueiredo rahat bir vuruşla topu Konyaspor ağlarına yolladı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.