Konya’nın küçük şehitleri

Konya’nın küçük şehitleri
Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 88. yıldönümü yurt genelinde törenlerle kutlanıyor.

Zaferin yıldönümü vesilesiyle Kütahya Dumlupınar’da şehitlik ziyaretçi akınına uğruyor. Başkomutan Meydan Muharebesine katılıp şehit düşen askerlerden üçü, Dumlupınar ilçesinde bulunan şehitliği gezip şehitlikteki isimlerini okuyanları duygulandırıyor, hatta bazıları gözyaşlarına hakim olamıyor.

Konya Bozkırlı 8 yaşındaki Ömer oğlu Hüsnü ve 11 yaşındaki Ali oğlu Süleyman ile Hadimli 14 yaşındaki Hüsmen oğlu Alişan, vatanın bağımsızlığı uğruna evlerini terk edip babalarıyla Dumlupınar'a geldi, Türk Ordusuna katıldı.
Şiddetli çarpışmaların yaşandığı 30 Ağustosta vatan uğruna canlarını veren 8, 11 ve 14 yaşındaki üç kahraman vatan evladı, şimdi memleketlerinden uzakta ay yıldızlı, al bayrağa rengini veren aziz şehitlere katılmanın huzuruyla kurtuluşun kazanıldığı topraklarda yatıyor.
Büyük Zafer'in 88. yıl dönümü ve Zafer Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos Pazartesi günü Atatürk'ün muharebeyi yönettiği Zafertepe Çalköy beldesi ile meydan savaşının kazanıldığı Dumlupınar ilçesindeki anıtlarla şehitliklerde, Kütahya ve Afyonkarahisar illerinin mülki ve askeri erkanının katılımıyla törenler düzenlenecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum