Konyalılara fetih daveti

Konyalılara fetih daveti

AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, İstanbul'un fethi programı dolayısıyla İstanbul'a otobüs kaldıracaklarını dile getirerek, “Bu heyecana ortak olmak isteyen Konyalıları da programa davet ediyoruz” dedi

28 Mayıs Cumartesi günü İstanbul'da AGD tarafından düzenlenecek olan İstanbul'un Fethi programı dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, bir açıklama yaptı. Kılıç, açıklamasında “Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz (sav)’in övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman askerlerinin inancı, azmi, kararlılığı ve cesareti neticesinde 29 Mayıs 1453 günü İstanbul fethedilerek İslam ile şereflenmiştir. Bu mübarek fetih sonucunda İstanbul; tüm mazlumların, İslam coğrafyalarının, insanlığın umudu haline gelmiştir” diyen Kılıç, “İstanbul, dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam âlemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehirdir. İstanbul’un Fethi; İslam’ın, yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul’un Fethi; yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. İstanbul’un Fethi; İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un Fethi; asırlarca insanlara kan kusturan Bizans’ı ortadan kaldırmıştır. İstanbul’un Fethi; inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir” dedi.

YENİ BİR DÜNYANIN KURULMASINA İHTİYAÇ VAR

Kılıç, daha sonra şunları kaydetti: “İstanbul’un Fethi; Avrupa’da o dönemde hakim olan karanlık Orta Çağ anlayışı yerine, ecdadımızın elden ele taşıdığı ‘Hakkı üstün tutma’ şiarı ile aydınlattığı yeni bir çağın başlangıcı olmuştur. Bir çağı kapatan ve yeni bir çağ açan bu mübarek fetih, İslam’a saldıran kirli zihinlere ve İslamofobiyi yaymaya çalışan terörizme karşı en güzel cevapları da içerisinde barındırmaktadır. İstanbul’un Fethi; İslam’ın iyiliği, güzelliği, adaleti, hakikati, kardeşliği, hoşgörüyü hakim kılan bir yönetim olduğunu tüm dünyaya hatırlatmıştır. Bu kutlu fetih ayrıca, tarihin her sahnesinde gençlerimizin ne büyük bir öneme sahip olduğunu göstermiştir. Ümmetimizin şuurlu gençleri insanlık tarihi boyunca üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekten hiçbir zaman kaçınmamış ve alimlerin, abidlerin de destekleriyle, sarsılmaz bir azimle mücahede etmişlerdir. Fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime fütuhat anlayışını kuşanmış bir neslin öncülüğünde yeni bir dünyanın kurulmasına ihtiyacı vardır. Bu vesileyle, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı olarak, kurulduğumuz ilk günden beri İstanbul’un Fethini gençlerimize, insanlarımıza, tüm dünyaya anlatmak ve daha iyi anlaşılmasını sağlayabilmek adına her sene fethin yıl dönümünde büyük bir coşkuyla Fetih Kutlamalarını gerçekleştiriyoruz.”

28 MAYIS'TA İSTANBUL'DA OLACAĞIZ

Bu sene de fethin yıl dönümü dolayısıyla, pandemi sürecinin ardından fetih programının tekrar yüz yüze düzenleneceğini söyleyen Kılıç, “ 28 Mayıs'ta Efendimizin Müjdesi, Sultan Fatih'in emaneti, insanlığın kurtuluşunun müjdecisi İstanbul'un Fethi'ni anlamak için İstanbul'dayız. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katılımıyla tertip edeceğimiz İstanbul’un Fethi programımıza tüm vatandaşlarımızı ve basın mensuplarını davet ediyoruz. 28 Mayıs Cumartesi günü ikindi namazında Fatih Camisinde buluşup hep birlikte Beyazıt Meydanına Fetih Yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Beyazıt Meydanında saat 17:30’da ana programımız icra edilecektir. Ulaşım ve detaylı bilgi almak için Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi irtibat 0332 353 23 24 nolu telefondan bilgi alınabilir. Cenab-ı Allah programımızı hayırlara ve güzelliklere vesile eylesin” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-05-24-at-10-55-24.jpeg

EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum