Konyalı olmak Allah'ın bir lütfu

Konyalı olmak Allah'ın bir lütfu

Ankara'daki bürokratları bir araya getirmek için oluşturulan Konya Sevdalıları Platformu Başkanı Kazım Göktürk, “Benim için dünya bir tarafa Konya bir tarafa. Konyalı olmak Allah'ın bir lütfu” dedi

Ankara'da yaşayan Konyalı bürokratları bir araya getiren Konya Sevdalıları Platformu, başkentin en aktif hizmetini yapan oluşumlar arasında yer alıyor. Düzenlenen çeşitli programlarla hem Konyalıların memleket hasreti gideriliyor hem de iyi ve kötü günde Konyalılar Ankara'da bir araya gelme fırsatı buluyor.

ÇOK AKTİF BİR YAPIMIZ VAR

Konya Sevdalıları Platformu Başkanı Kazım Göktürk, “Platformlara ilişkin düzenleme dernekler mevzuatında bulunmakla birlikte, platformun herhangi bir tüzel kişiliği yoktur. Bu nedenle bir dernek gibi kurucu bir tüzüğü bulunmamaktadır ve geçici bir niteliği haizdir. Bizim platformumuz resmi değil ancak, resmi dernek ve vakıflara kıyasla biz daha aktif çalışmalar yapıyoruz. Ankara’da tamamen gönüllülük esasına bağlı faaliyetlerimiz 2016 yılında başladı. Kucaklaşıp, dertleşiyoruz. Hemşehrilemizin sıkıntılarını, sorunları ele alıyoruz. Konya’yı konuşuyoruz. Yapılması gerekenleri bir plan ve takvim çerçevesinde yetkililere iletiyoruz. Bizimle olmayan hemşehrilerimizin nerde olduklarını, ne yaptıklarını tespit ederek onları ziyaret ediyoruz. Kaynaşıyoruz” dedi.

esag5b2u4aedv0d.jpeg

PLATFORM ANKARA'DA YAŞAYAN BÜROKRATLARDAN OLUŞUYOR

Bürokrat olmadığı halde, Konya Sevdalıları Platformu'nun Ankara'da görev yapan bürokratlardan oluştuğunu, 6-7 yıldır da kendisinin platformun başında olduğunu söyleyen Kazım Göktürk, 1998 yılında Konya'dan çıktığını, o günden bugüne hayatını Ankara'da sürdürdüğünü belirtti. Konya Kulu'dan iş gereği çıktığını aktaran Göktürk, Konya'nın en çok furun kebabını sevdiğini dile getirdi. 15 günde bir Konya'ya geldiğini söyleyen Göktürk, “Mesela geçtiğimiz günlerde birkaç bürokrat arkadaşla Kulu'ya gittik ve 600 fidan diktik” şeklinde konuştu.

KONYA'NIN İLÇELERİNİ GEZİYORUZ

“Konyalı olmak bir ayrıcalık” diyen Göktürk, daha sonra şunları kaydetti: “Gerçekten Konyalı olmak bize Allah'ın bir lütfu. Benim için dünya bir tarafa Konya bir tarafa. Biz de bu platform sayesinde Ankara'da Konya kültürünü yaşıyoruz. Ayda bir bürokratlarımızla Konya'da bir araya geliyoruz. 5 Mart'ta Konyalılar gecesi yapıyoruz. Biz 5 Mart'a artık 'Dünya Konyalılar Günü' diyoruz. Bir amacımız var. O da Konya kültürünü yaşamak ve yaşatmak. Bu vesileyle Ankara'daki Konyalıları bir araya getiriyoruz. Ankara'ya yeni atanan hemşehrilerimize ekip olarak hayırlı olsuna gidiyor, onların burada yalnız olmadığını hissettiriyoruz. Yine platform olarak Konya'nın ilçelerini geziyor, güzel memleketimizi daha yakından tanıma imkânı sağlıyoruz. Hemşehrilerimizin bu gezilerle memleket hasretini de dindiriyoruz.”

KONYALI OLMAK BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI

Konyalı Kazım Göktürk, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Konya, tarih boyunca dünyanın en önemli kadim şehirlerinden biri olarak günümüze kadar varolagelmiştir. Konya geçmişte Selçuklu Devleti'nin başkenti olmuştur. Öyle ki Türkler Anadolu'ya girdikten sonra şehirdeki diğer kültürlerin izleri silinmiş, şehir başkent yapılıp Türk-İslam kültürünü yayılmaya başlamıştır. Anadolu için ilim ve kültür merkezi olan Konya, Türk gelenek ve göreneklerin en köklü kaldığı yerlerden birisidir. Bir başşehir, her zaman başşehirdir. Konya kültürel özellikleri ile birlikte en çok dikkat çeken iller arasında yer alıyor. Tabiri caizse tarihe başkentlik yapan bu güzel şehrimiz kültürel yapısı, kendine özgü yemekleri ve türküleri, yöresel kıyafetleri ve tarihi özellikleri ile birlikte yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmeyi başarmış. Böyle bir şehrin evladı olmak hepimiz için gurur kaynağı.”

d06yw8rw0am11gh.jpeg

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum