Konyalı kadınlardan büyük başarı

Konyalı kadınlardan büyük başarı
Konya merkezli Atadan Geleceğe Tohum Kadın Kooperatifi, “Feed the Future – Geleceği Besle” Ödülü’ne layık görüldü.

Konya merkezli Atadan Geleceğe Tohum Kadın Kooperatifi, “Feed the Future – Geleceği Besle” Ödülü’ne layık görüldü. Atadan Geleceğe Tohum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sema Günbaş, “Kadın emeğinin gücüne, Anadolu’nun bereketine ve toprağın iyileştirici gücüne inanan bizler için bu ödül büyük bir gurur. 853 başvuru arasından seçilmek, sadece bizim değil; kadın emeğine, yerel üretime ve güvenilir gıdaya inanan herkesin başarısıdır” dedi.

Atadan Geleceğe Tohum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında verilen Feed the Future (Geleceği Besle) Ödülü’nü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

whatsapp-image-2025-10-15-at-11-32-55.jpeg

Türkiye genelinde yapılan 853 başvuru arasından 120 kişilik seçici jüri tarafından belirlenerek bu ödüle layık görülen kooperatif, kadın emeğine dayalı üretim modeliyle dikkat çekti.

“BU ÖDÜL TÜM KADINLARIN BAŞARISI”

Atadan Geleceğe Tohum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sema Günbaş, ödülün tüm kadınların başarısı olduğunu söyledi. Günbaş, “Kadın emeğinin gücüne, Anadolu’nun bereketine ve toprağın iyileştirici gücüne inanan bizler için bu ödül büyük bir gurur. 853 başvuru arasından seçilmek, sadece bizim değil; kadın emeğine, yerel üretime ve güvenilir gıdaya inanan herkesin başarısıdır” dedi.

“ÇİKOBALKA İLE KADIN EMEĞİ VE SAĞLIKLI GIDAYI BULUŞTURDUK”

Kooperatifin, Konya’nın bereketli topraklarında ata tohumlarını korumak, kadın istihdamını artırmak ve doğal, katkısız ürünler üretmek amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Günbaş, “Bir zamanlar unutulmaya yüz tutmuş ata tohumu balkabağını yeniden hayatın merkezine aldık. Çocukların severek tüketeceği, besleyici ve doğal bir lezzet olan Çikobalka – Balkabaklı Sürülebilir Kakaolu Fındık Kreması ile hem kadın emeğini hem sağlıklı gıdayı buluşturduk” dedi.

“KADIN ÜRETİRSE TOPLUM GÜÇLENİR”

Başkan Günbaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu ödül, doğaya olan bağlılığımızın, kadın emeğine verdiğimiz değerin ve güvenilir gıda üretimindeki kararlılığımızın bir simgesidir. Bizim için bu başarı bir son değil; tohumdan sofraya uzanan umut dolu bir yolculuğun tescilidir. Emeğiyle, inancıyla, sabrıyla bu hikâyeye katkı sunan tüm kadınlara; destek veren kurumlara ve ‘kadın üretirse toplum güçlenir’ diyen herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.