Konyalı hayırsever kışın çorba yazın limonata ikram ediyor

Konyalı hayırsever kışın çorba yazın limonata ikram ediyor

Sergilediği anlamlı davranış ile Konyalılar'ın gönlünü fetheden Lokman Yıldız, yaz aylarında limonata ve soğuk su dağıtıyor.

Aslen Cihanbeyli doğma büyüme ise Konyalı olan Lokman Yıldız'ı Konyalılar, sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğrafları ile tanımıştı. Konyalılar, aslen Cihanbeyli doğma büyüme ise Konya'lı olan Lokman Yıldız'ı sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğrafları ile tanıdı. İlk başta kış aylarında Otogar civarında ardından da Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde hasta ve yakınlarına bedava çorba ve ekmek dağıtan Yıldız, insanların hayır dualarını alıyor. Kendisini bu gibi hayır işlerine adayan Yıldız, sabahın erken saatlerinde kendi arabası ile hastanenin önüne gelerek; eşine kendi elleri yaptırdığı çorbayı vatandaşlara dağıtıyordu. Yıldız, vatandaşlar çorbayı soğuk içmesin diye de çorbayı sürekli küçük tüpte ısıtıyordu. Arabasının yanına küçük tabureler de koyan 55 yaşındaki Lokman Yıldız, 7'den 70'e herkese çorbasını yediriyordu.

68d651e9-5f9c-4443-9cc4-64a11d44bd3d.jpg

Yıldız, yaz aylarında da arabasının arkasında vatandaşlara soğuk su ve limonata dağıtıyor. 60 yaşındaki Lokman Yıldız, böyle icraatlere neden önem verdiğini anlattı. 2018 yılında bedava çorba ve ekmek dağıtarak, hayır işlerine başladığını ifade eden Yıldız, "2 yıl önce emekli oldum. Kendimi sadece Allah rızasına verdim. Yazın limonata kışın ise çorba dağıtıyorum. Bir insan için en önemli artı merhamettir. İmkânı olan böyle şeyler yapmalı. Bu tarz olaylar, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği de güçlendiriyor. Kış aylarında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri hastanenin önüne gidip, çorba dağıtıyordum. İlçelerden, çeşitli bölgelerden hastaneye gelenler oluyordu. Onlara yaptığımız çorbaları dağıtıyordum. Çorbayı eşim yapıyor. 4 çocuğum var. Hepsi de bu konuda bana ciddi destek veriyorlar. Takdir ediyorlar." Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediye başkanlarına seslenen Lokman Yıldız, "Ben isterim ki bütün hastanelerin önünde ve işlek yerlerde kış aylarında vatandaşlara çorbalar yapılıp, dağıtılsın. Belediyelerimizin imkânı var. Yardımlaşma bizim kültürümüzde de var. Cömert olmak çok güzel bir şey. Hayır duası almak çok önemli. Kışın çorbayı, yazın da limonatayı bitirince çok mutlu oluyorum. Eşimi arıyorum. 'Hanım, çorba bitti. limonata bitti. Yemeği hazırla ben geliyorum' diyorum. Eve huzurla gidiyor, yemeğimi yiyor ve dinleniyorum. Dünyaya çalıştığım yeter şimdi olduğu gibi bundan sonra da ahirete çalışacağım" şeklinde konuştu.

MESUT TURAN

f7efad89-ac28-4595-8003-a6e3fc065c27.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum