Konyalı gençler köyden kaçıyor! Kamyonlarla fabrikaya gidiyorlar

Konyalı gençler köyden kaçıyor! Kamyonlarla fabrikaya gidiyorlar
Hızla gelişen ekonomik gelişmelerle birlikte köylerden kente göç devam ediyor. Gençler, köy hayatından uzakta şehir hayatını tercih ediyor.

Hızla gelişen ekonomik gelişmelerle birlikte köylerden kente göç devam ediyor. Gençler, köy hayatından uzakta şehir hayatını tercih ediyor. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, gençlerin köy işlerine ilgisinin olmadığını söyledi.

İş imkanlarının şehirde daha yüksek olmasından kaynaklı tarım ve hayvancılığı bırakarak şehre giden gençlerle beraber köylerde nüfus azalmaya başladı. Kış ayının rahatlıkla geçirilmesi için köylerde yapılan hazırlıklara da ilgi göstermeyen gençler, şehir hayatına adapte olmuş durumda. Sıcak havaların devam ettiği bu günlerde kışlık yiyeceklerin hazırlanması için köylerde mesai harcanıyor. Fabrikasyon ürünleri tercih etmek yerine kendi kış hazırlıklarını yapmayı tercih eden köyde yaşayan vatandaşlar, kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladı. Gençler ise köydeki kış öncesi hazırlıktan bir haber.

5-3.webp

KÖYLERDE KIŞ HAZIRLIKLARI YAŞATILIYOR

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, köylerde hala kış hazırlıklarının yaşatılmaya çalışıldığını ifade ederek, gençlerin bu konuya ilgisinin olmadığına da dikkat çekti.

5-2-1.webp

‘Z KUŞAĞININ BU KONULARA İLGİSİ YOK’

Prof. Dr. Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kış hazırlığı için kurulan salça kazanlarını paylaştı. Prof. Dr. Soylu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Tarladan sofraya geleneksel kış hazırlıklarını yaşatmaya çalışıyoruz ama 70'li yıllar doğumlular bu konuda herhalde son jenerasyon gibi.. Z kuşağının bu konulara ilgisi yok denecek kadar az...Böyle olunca üreticilerin en büyük alıcısı fabrikalar oluyor.”

Kaynak:Ali Kaan Kurşun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum