Konyalı akademisyen  özgürlüğüne kavuştu

Konyalı akademisyen özgürlüğüne kavuştu

Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan’da uğradığı iftira sonucu tutuklanan Konyalı akademisyen Muhammed Ali Çağlar, Suud makamlarınca 15 ayın ardından serbest bırakıldı.

Umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan’da uğradı çirkin iftira tutuklanan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Muhammed Ali Çağlar, Suud makamlarınca 15 ayın ardından özgürlüğüne kavuştu. Hukuksuz bir şekilde 2 yıl hapis cezası alan Muhammed Ali Çağlar’ın memleketine dönmesi ailesi, sevenler ve dostları tarafından sevinçle karşılandı.

BAYRAM AFFIYLA SERBEST BIRAKILDI

Yaklaşık 3 hafta önce Türkiye’ye dönen Konyalı akademisyen Muhammed Ali Çağlar’ın “bayram affı”yla serbest bırakıldığı öğrenildi. Kâbe’yi tavaf ederken Hacerül Esved çevresinde yaşanan izdiham sonucu yere düşen çantasını almaya çalışırken yanlış anlama sonucu Suudi Arabistan polislerince tutuklanan Muhammed Ali Çağlar, hukuksuz bir şekilde 1,5 yıl boyunca cezaevinde kalmıştı.

HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE CEZAEVİNDE KALDI

Muhammed Ali Çağlar’ın eşi Melek Ebru Çağlar, “Suudlu avukatımız kamera kayıtlarını istedi ve Hacerülesvedi çeken bir kameranın olmadığını söylediler. Sizce bu ne kadar inandırıcı? Erkek veya kadın hiç kimsenin şikâyeti olmamasına rağmen, noktası, virgülüyle aynı ifadelerle iki polisin asılsız iddialarıyla 2 yıl hapis ve 50 bin riyal para cezasına çarptırıldı” ifadelerine yer vermişti.

DOKTORAMI TAMAMLAMAK İSTİYORUM

Merhaba Gazetesi’ne açıklamada bulunan Muhammed Ali Çağlar, “Yaklaşık 25 gün önce Türkiye’ye döndüm. Suudi Arabistan’da zor günler geçirdim fakat çok şükür sağlığımı korumayı başardım. Bu süreçte ailem ve dostlarım yanımda oldu. Yıpratıcı bir süreçti. Fiziken ve ruhen yeniden toparlanamaya çalışıyorum. Bu süreçte sesimi duyuran herkese ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Cezaevi sürecinden dolayı Ürdün’de doktora öğrenimim yarım kalmıştı. Şimdi bu süreci tamamlamak istiyorum fakat biraz zamana ihtiyacım var” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

Kaynak:İbrahim Büyükeken

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum