Konya'daki plansız yatırım 30 milyona mâl oldu!

Konya'daki plansız yatırım 30 milyona mâl oldu!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tatlıcak'ta 2012 yılında hizmete açılan Hayvan Pazarı, 9 yılın ardından başka bir yere taşınıyor. Taşınmaya gerekçe olarak ise bölgeye yapılan Şehir Hastanesi gösteriliyor

Defalarca yapılan “Şehir Hastanesi'ni buraya yapmayın” uyarılarına rağmen, hastanenin Hayvan Pazarı yakınına yapılması, plansızlık gerçeğini ortaya çıkardı. Bu plansızlığın maliyeti 30 milyon TL'ye mâl oldu. Yeni hayvan pazarının Kaşınhanı Mahallesi'ne yapılacağı, maliyetinin de en az 30 milyon lira olacağı öğrenildi. Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra vatandaşın bölge ile ilgili şikayeti artmıştı. Özellikle ağır kokunun rahatsızlığından dert yakınılmıştı.

hyv-paz-b-1-1195x800.jpg

103 BİN METREKARELİK ALANDA HİZMET VERİYORDU

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı hayvan pazarı, Türkiye'nin en modern hayvan pazarıydı. Hayvan pazarı, sektörün her türlü ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahipti. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tatlıcak bölgesinde hizmete sundukları tesisin 103 bin metrekare alanda Konya'ya ve çevre illere hizmet verdiğini söylemişti. Ayrıca Tatlıcak Mahallesi’ne yapılan tesis, 100 bin metrekarelik bir alana kurulmuş ve 10 milyon liraya mal olmuştu. Üstelik o dönem için Pazar Yeri’nin yapımı konusunda sektör temsilcilerinin görüşleri alınmış ve modern bu proje öyle hayata geçirilmişti.

hyv-paz-b-2-1204x800.jpg
TAŞINMA İŞLEMİ YILBAŞINDAN SONRA BAŞLAYACAK

Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre yeni tesis Panogra Konya Şeker Et ve Süt Entegre Tesislerine 1 kilometre uzaklıkta olacak. Hayvan Pazarı'ndaki malzemelerin de yeni tesiste kullanılacağı belirtildi. Taşınma işlemine ise yılbaşından sonra başlanacak.

EMRE ÖZGÜL

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum