Konya'daki okullarda virüs alarmı!

Konya'daki okullarda virüs alarmı!

Konya'da birçok okulda korona virüs vakası görülüyor. Merkezdeki okullarda vakanın, ilçelere göre daha fazla olduğu biliniyor. Yeni normalleşmenin ardından yüz yüze eğitime geçilmiş olması, bugün hala tartışılıyor.

Korona virüs, her yere sıçradı. Vaka sayısının Türkiye'de yeniden artışa geçmesi, vatandaşı korkutuyor. Tüm önlemlerin alınmasına rağmen okullarda da vakalar görülüyor. Konya'da birçok okulda gerek öğretmenlerin gerekse de öğrencilerin koronaya yakalandığı biliniyor. Vakaların merkezdeki okullarda, ilçelere göre daha fazla olduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde yüz yüze yapılacak sınavların tarihlerinde erteleme yapıldığını açıkladı. Hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart Pazartesi gününden itibaren başlatılması planlanan sınavları, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılmaya başlanacak. 12. sınıfların sınavları devam edecek olup, 16 Nisan Cuma gününe kadar tamamlanacak.

“VAKA VAR AMA ABARTILACAK BİR DURUM YOK”

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, sendika olarak kendilerinin okullarda vakaların görüldüğünü duyduklarını aktardı. Şuan için okullarda korkulacak ve abartılacak bir durumun olmadığını kaydeden Karlıer, okulların çoğu yere göre daha temiz ve güvenli olduğunu söyledi. Karlıer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir sınıfta vaka görüldüğü an, sınıflar karantinaya alınıyor. Okul yönetimlerimiz tarafından gerekli önlemler vakit geçirilmeden alınıyor. Bu konuda herkesin içi rahat olsun, titiz davranılıyor. Biz, başından bu yana önlemlerin alınarak, eğitimin yüz yüze yapılmasından taraf olduk.”

3-2.jpg

MERKEZDEKİ OKULLARDA VAKA SAYISI İLÇELERE GÖRE DAHA FAZLA

Türk Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Tanfer Ata, gezdikleri okullarda vakaların arttığını gözlemlediklerini söyledi. Sahada olduklarını, merkez okullarda vakaların ilçelere göre daha fazla olduğunu söyleyen Ata, “Korkulacak boyutta vaka sayısı duymadık ancak yok da diyemeyiz. Karantinada olan öğretmen ve öğrencilerimiz var. Önemli olan sağlık. Derslerin telafisi mümkün ama sağlığın telafisi yok. Okullarda, sınıflarda vaka varsa, bunların saklanması doğru değil. Derslere devam ediliyor. Bir sınıfta vaka çıktıysa, o sınıfın kesinlikle karantinaya alınması gerekir. Risklerle beraber yaşamayı öğreneceğiz ama kurallara da uyacağız. Uzaktan eğitim süreci her kesimi yıprattı. Kurallara uyarak, yüz yüze eğitime devam etmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

3-3.jpg

KONYA'DA BİRÇOK OKULDA POZİTİF VAKA VAR

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise aklın yolunun bir olduğunu söyledi. “Biz, daha önce uyarmıştık. 3 ay için yüz yüze eğitime geçip, riski artırmanın anlamı yok, bu şartlarda yüz yüze eğitim yapılamaz demiştik” diyen Başkan Yiğit, şunları kaydetti: “Gelinen noktada bakan beyin öngörüsüz olduğunu anlamış olduk. Okulları 2 Temmuz'a kadar açık tutacaklarını söylemişlerdi, gelinen noktada yaşadıklarımız ortada. Haklı olduğumuz, MEB'in sınav tarihlerini değiştirmesiyle bir kez daha anlaşıldı. Burada Valiliklerin inisiyatif alması gerekir. Valiliklerin yapması gereken, pozitif vaka çıkan okullarda eğitimi acilen sonlandırmasıdır. Konya'da birçok okulda pozitif vakaların olduğunu duyuyoruz. Buna rağmen eğitime devam ediliyor. Bu konuda ısrarcı olunmaması gerekir. Olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize oluyor. Hatada ısrarcı olunursa, kayıplarımız artabilir. Hatada ısrarcı olunursa korona ile mücadele süresi uzar. Ağır aksak da olsa uzaktan eğitime devam edilmesi gerekir. Yine diyoruz. 3 ay için böyle bir risk almaya gerek yoktu.”

EMRE ÖZGÜL

3-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum