Konya'daki belediye başkanlarına 'Belediye işçi maaşları' ile alakalı çağrıda bulundu

Konya'daki belediye başkanlarına 'Belediye işçi maaşları' ile alakalı çağrıda bulundu

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam yaptığı açıklamada Konya'da görev yapan belediye başkanlarına 'Belediye işçi maaşları' ile alakalı seslendi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya'daki belediyelere seslendi. Saydam, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nden huzur hakkı adı altında 2-3 yerden maaş alan üst düzey çalışanların var olduğu basına yansımış ve bunun üzerinden sözleşmeli çalışanlara görülen maaş durumunu ifade etmiştik. yeni bir sözleşme dönemi geldi ve sözleşmeler yenilenecek. Bugün verilen miktarlar 4 bin 700 – 5 bin 500 arasında belirlenmişti. Tabi geçen yıl bu rakamlar belirlendiğinde o gün için yeterli değildi ama makul sayılabilirdi işçilerimiz sabrederek bugüne geldiler” şeklinde konuştu.

AYNI HASSASİYETİ BEKLİYORUZ

“Özellikle ocak ayından bu tarafa gelen enflasyon rağmen işçilerimiz çalışanlarımız bu Temmuz ayına kadar geldiler” diyen Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ama şuanda geldiğimiz durum vahim herkes biliyor herkes görüyor enflasyon burada da durdurulamayacak. Bu sebeple bugünün şartlarında en azından TUİK’in açıkladığı enflasyon farkı verilmeli artı önümüzdeki dönemde de olabilecek enflasyon kadar da fazladan bir miktar verilmelidir. Yani önümüzdeki sözleşme dönemine kadar çalışanlarımız enflasyona ezdirilmemeli, verilecek miktarda birkaç ay sonra pul olup çıkmamalıdır. Sabah namazına gidecek çocuklara teşvik amacıyla vereceğiniz bisikletlerin, Millet Parkına yaptığınız devasa caminin sizdeki İslami hassasiyeti neyse aynı hassasiyeti çalıştırdığınız, yüzünüzü ağartan insanlara da göstermenizi bekliyoruz.”

EMPATİ YAPIN İSRAFINIZLA KIYASLAYIN!

Belediye başkanlarına seslenen Başkan Saydam, son olarak şunları kaydetti: “İslam bir bütündür. Çalışanın hakkını verin hem de alnının teri kurumadan verin der. Empati yapın kendinizle kıyaslayın, israflarınızla kıyaslayın, sanatçılara bir gecede verdiklerinizle kıyaslayın. İşçinin hakkını kolaylıkla bulursunuz zaten. Elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre hareket edin diye biz buradan uyarıyoruz."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum