Konya'da toplumsal olaylar arttı! Bir haftada 5 kişi cinayete kurban gitti

Konya'da toplumsal olaylar arttı! Bir haftada 5 kişi cinayete kurban gitti

Huzur şehri olarak bilinen Konya'da son 1 hafta içerisinde 5 kişi cinayete kurban gitti.

Konya'da son bir hafta içerisinde meydana gelen 4 farklı olayda 6 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 5'i cinayete kurban giderken, bir kişi de intihar etti. Yaşanan bu olayların son günlerde artış göstermesi ise toplumu endişelendirdi. Son haftlarda artan olaylar Konya'daki huzur ortamına da büyük zarar veriyor. Türkiye'nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Konya'da artan cinayet vakaları vatandaşları da kaygılandırıyor.

TARTIŞTIĞI KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRDÜ

Konya’da eşiyle sorunlar yaşadığı iddia edilen şahıs, konuşmak için gittiği evde kayınpederini başından vurarak öldürdü. Olay, dün 23.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi Büyükkale Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Mehmet D. (21), bir süredir ayrı oldukları ve kendi babasının evinde kalan eşi D.D. ile konuşmak için yanına gitti. İkili arasındaki tartışmanın ardından evden ayrılan Mehmet D. annesi İ.D. ve 13 yaşındaki kardeşi H.D.’yi de yanına alarak tekrar kayınpederinin evine geldi. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet D. ve kayınpederi Barış D. arasında kavga çıktı. Kayınpederine ateş açan Mehmet D., Barış M.’yi (40) başından vurdu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Başından yaralanan kayınpeder olay yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Polis olayla ilgili Mehmet D., annesi İ.D. ve kardeşi H.D.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

GENÇLER ARASINDA TARTIŞMA: 1 ÖLÜ

Konya’da kız meselesi yüzünden çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Olay, gece saatlerinde merkez Meram ilçesi Batı Hadimi Mahallesi Uzun Mehmet Sokak’ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, birkaç gün önce Ramazan Ş. (18) ile kız arkadaşı yolda yürüdükleri sırada tartışırken o sırada yoldan geçen Mehmet Demirbaş ve arkadaşları olaya müdahale etmek istedi. Tartışarak Ramazan Ş’yi darp eden Mehmet Demirbaş ve arkadaşları olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından Ramazan Ş., Mustafa D. ve Furkan E. ile birlikte parka gelerek Mehmet Demirbaş ile tartışmaya başladı. Mustafa D. ise parka yanında tüfekle geldi. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Demirbaş'ın, "Vuramazsın, haydi vursana" dediği, bunun üzerine Mustafa D'nin (18), "Ben mi vuramayacağım" diyerek tüfeği 3 el ateşlediği iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet Demirbaş'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ramazan Ş., Mustafa D. ve Furkan E. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

ANNE VE KIZ CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Selçuklu'ya bağlı Yazır mahallesinde 2 kadın vuruldu. Her iki kadın da olay yerinde hayatını kaybetti. Park halindeki bir otomobil içinde gerçekleşen olayda; anne ve kız olduğu öğrenilen kadınların, genç kızın nişanlısı Ömer İ. tarafından öldürüldüğü iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne kızın hayatını kaybettiğini tespit etti. Bölgeye gelen güvenlik güçleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

İŞLEDİĞİ CİNAYETİN ARDINDAN KENDİNİ ÖLDÜRDÜ

Konya’da ayrıldığı nişanlısı ve annesini otomobilde öldürdüğü iddiasıyla aranan şüpheli, polis ekipleri tarafından kıstırılınca silahı başına dayadı. Polis ikna etmeye çalıştığı sırada şüpheli kendini vurdu. Ömer İ'nin içinde bulunduğu otomobil, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, Selahattin Eyyubi Mahallesinde polis ekiplerince kıstırıldı. Araçtan inen zanlı, silahı başına dayayıp polise direndi. Ekiplerin Ömer İ'yi ikna etme çalışmaları sürerken şüpheli kendini vurdu. Ömer İ. tabancasını ateşleyerek kendisini öldürdü. Ömer İ.’nin cesedi yapılan incelemenin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

AİLE İÇİ MESELE CAN ALDI

Konya’nın Çumra ilçesinde silahla vurulan bir kişi de hayatını kaybetti. Olay Çumra ilçesine bağlı Okçu Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre; İbrahim Özer ile damadı arasında henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Özer silahla vuruldu. İhbarla olay yerine giden sağlık ekipleri İbrahim Özer’in hayatını kaybettiğini belirledi.

Şüpheli damadın bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi.

İNSANLARIN GELECEĞE OLAN ENDİŞESİ ARTTI!

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Doç. Dr. Gürcan Şevket Avcıoğlu, yaşanan olaylar ile ilgili şunları söyledi: "Ekonomik imkânsızlıklar da kötü olayların yaşamasına sebebiyet veriyor. İnsanların hayatları ile ilgili bazı belirsizlikleri var. Genel değersizleşme hakim. Toplumsal çoğu değerimiz, dejenere oldu. Hayata tutunmak zorlaştı. Bireyselleşme arttı. Birlikte yaşamak artık insanlara zor geliyor. Kıymet vermek zorlaştı. Pandemi döneminde işten çıkarmalar arttı. Ekonomik sorunlar zaten vardı üzerine bir de pandemi süreci eklenince, insanlar daraldı. Sorunlarımız, katlanarak artıyor. Her geçen gün insanlarımız geleceğe dair daha büyük endişeler taşıyor."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum