Konya’da Siyer-i Nebi heyecanı yaşanacak

Konya’da Siyer-i Nebi heyecanı yaşanacak

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) bu yıl da gençlere Siyer-i Nebi heyecanı yaşatacak. Konya’da da geniş bir katılımla 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan yarışma için son başvuru tarihi 3 Haziran

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından her yıl liseler ve ortaokullar bünyesinde düzenlenen ve Hz. Peygamber’in hayatını konu alan ödüllü Siyer-i Nebi Yarışmasına bu yıl da geniş bir katılımın olacağı bekleniyor. Yarışmada öğrencilerin sorumlu olduğu kitaplar ise ortaokul düzeyinde Muzaffer Aktürk ve Muhammad Mücahit Traş tarafından kaleme alınan Sevgili Peygamberim; lise düzeyinde ise Şerafettin Kalay’ın kaleme aldığı Âlemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed olarak belirlendi. Konu ile ilgili yapan AGD Konya Şube Liseler Komisyonu Başkanı Ahmet Kara, “Anadolu Gençlik Derneğimizin her yıl liseler ve ortaokullar bünyesinde düzenlendiği Peygamber Efendimizin hayatını konu alan Siyer-i Nebi Yarışması başvurularımız başladı. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları 3 Haziran'a kadar kabul edilecek. Sınav tarihi 11-12 Haziran gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanacak. Bu sınavı düzenlemekteki gayemizse liseli gençlerimize hayatın her alanında rol model olarak almamız gereken Peygamber Efendimizi daha iyi bir şekilde tanıtmak ve bize getirmiş olduğu vahyi şuurlu bir şekilde algılanmasını sağlamak” dedi.

whatsapp-image-2022-05-20-at-21-52-57.jpeg

Ahmet Kara

YARIŞMA GENÇLERİ VAHYİN KÜLTÜRÜNE YÖNELTECEK

Düzenlenen yarışmayla ayrıca popüler kültürün yozlaşmış yaşantısının vahiy kültürüne dönüşmesini amaçladıklarını kaydeden Kara, “Liseli Gençlerimiz inşallah Siyer-i Nebi yarışması vesilesiyle modern dönemin dayatmış olduğu popüler kültürün yozlaşmış yaşantısından kurtulup vahyin kültürüne, Efendimizin ahlakına, hayat görüşüne adım atmış olacaklardır. Bu güzel temennilerle beraber Liseli kardeşlerimizi bu sınava başvurularını yapmaya davet ediyoruz. Sınav başvurularını İl, ilçe, okul temsilcilerimiz vasıtasıyla ve ya online olarak yapabilirler. Sonuçların açıklanmasıyla beraber dereceye girenlere lise seviyesinde Türkiye bazında birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500, dördüncü ve beşinciye de bin TL ödül verilecek ve Konya ödüllerimiz ise birinciye 2500, ikinciye 2000, üçüncüye 1500, dördüncüye 1000 ve beşinciye 750 TL verilecek” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-05-21-at-11-04-00.jpeg

Ali Kayalar 

HER GENÇ GELECEĞİMİZ

Her bir gencin yarınlar olduğunu kaydeden ve çalışmalarını bu şuurla yaptıklarını kaydeden AGD Konya Şube Ortaokullar Komisyon Başkanı Ali Kayalar ise şunları kaydetti: “Her genç bizim geleceğimizdir. Bunun farkında olarak ortaokullu öğrencilerimizle yıl içinde çeşitli faaliyetlere imza atıyoruz. Siyer-i Nebi yarışmamız ile de ortaokullu öğrencilerimize Efendimizin hayatını aktarmanın gayretindeyiz. Düzenlenen bu yarışmaya tüm ortaokullu gençler katılım sağlayabilir. Yaptığımız tüm çalışmalarla milli ve manevi değerlerine bağlı, kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaşmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı, bilgili, inançlı ve çalışkan bireylerin yetiştirilmesini hedefliyoruz.”

siyer-i-nebi-yarismasi-basin-icin-35x50.png

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.