Konya’da şivlilik coşkusu yaşandı 

Konya’da şivlilik coşkusu yaşandı 

Bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Şivlilik etkinliği Konya’da büyük ilgi gördü. Şivlilik etkinliğinin açılışı Konya protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi

Konya'da asırlardır sürdürülen Şivlilik geleneği, bu yılda coşku ile karşılandı. Üç ayların gelişi ve Regaip Kandili'nin müjdeleyen Şivlilik, Konya'ya has bir gelenek olan Şivlilik her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin Selçuklu Kongre Merkezi’nde birlikte düzenlediği Konya Şivlilik Çocuk Bayramı açılışına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ve çok sayıda çocuk katıldı. 

10-2.jpeg

ASIRLIK GELENEĞİMİZİ ÇOCUK BAYRAMI OLARAK KUTLUYORUZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Geçen yıl çocuklarımızla birlikte burada Selçuklu Kongre Merkezi'nde kirliliği hep birlikte kutlamıştık. Şivlilik çocuk şenliğini icra etmiştik. Bu yıl büyükşehir belediyemizle birlikte artık bir çocuk bayramına dönüştürdük. Bayramınız kutlu olsun çocuklar. Bu asırlık geleneği inşallah bundan sonra Konya’mızda bir bayram havasında hep birlikte birlik beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde gerçekleştireceğiz. İfadelerini kullandı.

HER ZAMAN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Her zaman çocukların yanında olduklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Bu geleneği çocuklarımıza hatırlatmak için her yıl gelişerek etkinlikler düzenliyoruz. İnşallah bu çocuklar da bugün burada edindikleri bilgiyi, tecrübeyi, hatıraları kendi çocuklarına aktaracaklar ve yüzyıllardır devam eden bu gelenek inşallah Konya'mızda ilelebet devam edecektir diye ümit ediyorum Konya gelenekleri olan bir şehir bizde bu geleneklere en iyi şekilde sahip çıkmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak bu yıl anaokulu birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimize Şivliliklerini gönderdik. Milli Eğitim camiamız çok güzel bir iş çıkardı. Böylece sadece Konya merkezde değil, ilçelerimize de bu geleneği bir kez daha hatırlatma imkânına kavuşmuş olduk. Bununla birlikte çocuklarımızın her zaman Bilgehanelerimizle, bilim merkezimizle, bilim kamplarımızda ilk oruç hediyemizle Güle Oynaya Cami’ye gel gibi çeşitli programlarımızla her zaman çocuklarımızın yanında oluyoruz” şeklinde konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum