Konya'da sinek istilası vatandaşı bezdirdi

Konya'da sinek istilası vatandaşı bezdirdi
Konya’da etkili olan aşırı sıcakların ardından, merkez ilçelerde sinek ve haşere şikâyetleri de arttı. Gün içinde ve akşam saatlerinde dışarı çıkamayan vatandaşlar, yetkililere 'daha fazla ilaçlama yapılsın' çağrısında bulundu

Aşırı sıcaklar yetmedi, şimdi de haşere ve sivri sinek kabusu başladı. Konyalı vatandaşlar yetkililer çağrıda bulundu. İlaçlama yapılmasını talep eden vatandaşlar, bu çilenin bitmesini istiyor.

SİNEKLER GÜNLÜK YAŞAMI ZORLAŞTIRIYOR

Yaz ayında Arabistan sıcaklarını aratmayan Konya’da, bunaltıcı sıcak havanın yanı sıra sinek istilası da vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Özellikle gün batımından sonra ortaya çıkan haşereler, balkon ve bahçelerde oturmayı neredeyse imkânsız hale getirdi. Konyalı vatandaşlar ilaçlamanın ivedilikle yapılmasını savunarak, “Zaten Konya’mızda son zamanlarda bunaltıcı bir hava var. Gün içerisinde dışarı mecburiyetten çıkıyoruz. Yeşil alanlarda gölgelik diye dinlenelim soluklanalım diye niyet alıyoruz ama orda da sinekler rahat ettirmiyor. Mecburen işimizi biran önce halledip kapalı mümkünse klimalı ortama geçmemiz gerekiyor. Akşam eve geldiğimizde günün yorgunluğunu atalım uyuyalım diyoruz. Ama evlerde herkesin klima imkanı yok sıcak olduğu için cam çerçeve sonuna kadar açılıyor. İçeriye sinekler doluyor. Sıcakla birlikte sineklerde olunca zaten uyumak mümkün olmuyor. Gün içinde yorulup evde de dinlenemeyince artık o gün kâbus gibi oluyor. Yetkililer ilaçlamayı lütfen biran önce yapsın zaten yapıyorlarsa da artırsınlar” çağrılarında bulundu.

'KAPI PENCERE AÇAMIYORUZ'

Sivrisinek ve diğer haşerelerden şikâyetçi olan vatandaşlar, son günlerde evlerinde dahi rahat nefes alamadıklarını söylüyor. Özellikle yeşil alanların yoğun olduğu bölgelerde şikâyetlerin daha da arttığı gözlemleniyor. Konyalı bir vatandaş, şu ifadeleri kullandı: “Akşam saatlerinde balkonumuza çıkamaz olduk. Kapı, pencere açamıyoruz. Her yer sinek dolu. Bu sıcakta camları kapatmak mümkün değil ama sinek yüzünden mecbur kalıyoruz. Allah rızası için ilaçlama yapılsın.”

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum