Konya'da şikayetler arttı! Koronavirüsle mücadelede ihmal mi var?

Konya'da şikayetler arttı! Koronavirüsle mücadelede ihmal mi var?

Özellikle son günlerde Konya halkı, şehirde pandemiyle yeterince mücadele edilmediğini düşünüyor. Vatandaşın özel ve kamu hastaneleriyle ilgili şikayeti artış gösterirken, bu süreçte yetkililerin de halkı yeterince bilgilendirmediği düşünülüyor. 

Türkiye'nin sağlık sisteminin güçlü olduğunu ve bundan dolayı pandemiye karşı güçlü bir 
mücadelenin verildiğini savunanlar kadar, bu süreçte gerek kamu hastanelerinin gerekse de özel hastanelerin verilen mücadelede yetersiz kaldığını savunanlar da oluyor. Vatandaşın son dönemde hastanelere ve salgına karşı verilen mücadeleye olan kanısı değişti. Sağlık konusunda mücadelenin gevşetildiği düşüncesi bugünlerde daha çok dillendirilmeye başlandı. Özel hastaneler ile ilgili sıkıntı ve şikayetler artarken kamu hastaneleri ve Tıp Fakülteleri'nde de kapasite yetersizliğinden dert yakınıldı. 

BAKANLIK VE MÜDÜRLÜK FARKLI KONUŞUYOR!
Pandemi sürecinde ortak temas noktasında bulunduğu kişinin korona virüs testinin pozitif çıkmasıyla 14 gün gözetim altında kalan Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen de yazdığı köşe yazısıyla o süreci anlattı. O dönemde İl Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık çalışanlarının söylemlerinin kafa karıştırıcı olduğunu aktaran Şen, şunları söyledi: “Sağlık Müdürlüğü ile Bakanlık çalışanları farklı bilgiler verdi.  İnsan, bu söylemlerin hangisine inanacağını gerçekten şaşırıyor. Karantina altında Sağlık Müdürlüğü’nden arayanlar oluyor. Sakin olmamız gerektiğini söylüyorlar. Telaşa kapılmanın yersiz olduğunu aktarıyorlar. 'Markete gidebilirsiniz ama maskeniz olsun' diyorlar. Başka bir gün 182'den arıyorlar. Buradan arayan kişi de 'Evdekilere bile mesafeli dur, aman dışarı çıkma' diyor. Ortada büyük bir tezatlık var. Ayrıca Pandemi İzolasyon Takip Uygulaması da sıkıntılı. Genelde çalışmıyor. Virüslü kişiyle temas eden kişi istese çok rahatlıkla elini kolunu sallayarak, dışarıda gezebilir. Kimsenin ruhu duymaz. Burada bir denetimsizlik var. Karantina sürecinde eve gelen de olmuyor, test yapan da olmuyor. Gerisini siz düşünün.”

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hâlid Şen'in "14 gün gözetimde kaldım: Korona’nın yayılmasını istiyoruz" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız

8360d3f7-098f-46e4-835b-fff6fa6f0175.jpg

MASKE VE SOSYAL MESAFE YOK İDDİASI
Sosyal medyada Konya nezdinde şikayetlerle ilgili gözle görülür bir artış yaşandı. Vatandaşlar, hastanelerde özellikle acil servislerde hastaların ve sağlık çalışanlarının sosyal mesafeye uymadığını söylüyor. Yine hem sağlık çalışanlarının hem de vatandaşın maske takma konusunda hassasiyetin yitirildiği de belirtiliyor. 
ÖZEL HASTANELER ÖLÜME TERK EDİYOR SİTEMİ!
Yine sosyal medyada Konya'daki özel hastanelere yönelik de ciddi eleştiriler yapıldı. Vatandaş, özel ve kamu hastanelerinin bu dönemde birlikte çalışması kararına özel hastanelerin uymadığını söyledi. Vatandaşlar, “Özel hastaneler, bahane uydurarak Covid-19 belirtisi olan veya tanısı konmuş kişilere sıcak bakmıyor.  Özel hastaneler, genelde hasta kabul etmemeyi tercih ediyor. Gerekçeleri ise 'Hastanede yer kalmadı' oluyor. Özel hastaneler para kazanmaya alışmış. Ücretsiz bir hizmet verecek olduklarında elini taşın altına koymuyorlar. Özel hastenelerde test yaptırmak da Covid tedavisi görmek de ücretsiz olduğu için özel hastaneler işi kaytarmanın yolunu arıyor. Eğer bir tanıdık bulunursa, işler hallediliyor. Yoksa vatandaş ölüme terkediliyor. Hastaneler ciddi şekilde bu işi bir boşvermişliğin içinde” dedi. 
HASAN EKİCİ “VATANDAŞA YAPILAN EZİYETTİR” DEDİ
Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici'nin kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım, gündeme bomba gibi oturdu. Ekici, paylaştığı bir fotoğrafla 
Konya Beyhekim Hastanesi'nin Covid-19 belirtisi olan kişilerin talebine yeterince karşılık veremediğini ifade ederek, bu duruma tepki gösterdi. Ekici, paylaştığı fotoğrafa da şu yorumu ekledi: “Burası Konya Beyhekim hastanesi önü. Vatandaşlar, sabahın 7'sinde gelip  Covid-19 test sırası bekliyor. Ne acıdır ki, Konya Beyhekim Hastanesi'nde günlük test sayısı 40'tır. Geriye kalanların hepsi eli boş bir daha evine dönüyor. Bu eziyete son verilmeli.”

MESUT TURAN

Sosyal medyada vatandaşın paylaşımlarından bazıları:

3e052160-ef36-4ee5-97db-e079cde8111c.jpg

f3ddaba3-45bb-48e6-ab2a-6b7c71662432.jpg

2308c9b2-69ad-436b-8660-5cec268d877a.jpg

 

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, gazetemizdeki ‘İhmal Mi Var’ başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı

Okumak için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum