Konya'da sahte gassal skandalı!
Ankara merkezli yürütülen operasyonda, Konya, Antalya, Şanlıurfa ve Bingöl'de yetkisi olmadığı halde para karşılığı sahte gassallık ve özel güvenlik belgeleri düzenleyen şebekeye darbe vuruldu. Toplam 13 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşları ile herhangi bir yetkisi ve anlaşması bulunmamasına rağmen, çeşitli sahte belgeler düzenleyen bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonun odağında, para karşılığında sahte silahlı/silahsız özel güvenlik belgesi, mesleki yeterlilik belgeleri, ustalık, kalfalık, SRC belgelerinin yanı sıra şaşırtıcı bir şekilde gassallık belgesi düzenleyen ve bu işlemlere aracılık eden bir yapı yer aldı.
KONYA’DA SAHTE GASSALLIK BELGESİ DÜZENLEYEN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ
Ankara merkezli olarak yürütülen ve Konya, Antalya, Şanlıurfa ve Bingöl illerini kapsayan operasyonlarda toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden:
4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
1'i hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
8 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Operasyon, sahte belge düzenleyerek resmi kurumları ve vatandaşları mağdur eden şebekeye yönelik önemli bir başarı olarak kaydedildi.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.