Konya'da okullar eğitime hazır

Konya'da okullar eğitime hazır

Konya, eğitimci kadrosu ve okullarının donanımıyla 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemine daha güçlü girecek. Konya'da okullar ve öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılına hazır

2022-2023 eğitim ve öğretim yılına 12 Eylül'de başlıyor. Türkiye genelinde 18 milyon, Konya'da ise 450 binden fazla öğrenci pazartesi günü ders başı yapacak. Okullarda geçtiğimiz yıllarda yaşanan derslik açığı ve öğretmen açığının önemli bir kısmı bu sene tamamlandı. Konya'ya tayini çıkan öğretmenlerin en büyük sorunu ise kiralık ev sorunu. Birçok öğretmen kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesi artan kırtasiye malzeme fiyatları, okul formaları ve servis fiyatları velileri zorlayan konuların başında geliyor. Dersler kitaplarının devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılması ise velilerin elini rahatlattı.

KONYA'DA ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, geçen hafta uyum haftasının başladığını, okulların ise resmi olarak 12 Eylül'de açılacağını söyledi. Bir hafta boyunca öğrencilerin ve velilerin okulu ve çocuklarının öğretmenlerini tanıdığını belirten Karlıer, eğitimciler tarafından da dönem boyunca yapılacakların anlatıldığını söyledi.

Eğitimde önceki yıllarda yaşanan bazı sorunların önemli bir kısmının bu yıl çözüldüğünü dile getiren Karlıer, şunları söyledi: “Şu an için Konya'da öğretmen açığımız yok. Son atamalarla birlikte öğretmen açığı sorunu çözüldü. Fiziki anlamda okullarımızda da herhangi bir sorun yaşanmıyor. Ufak tefek eksiklikler varsa da kısa sürede tamamlanacaktır. Devletimiz ders kitaplarını da öğrencilerimize dağıtacak. Konya, eğitim başarısında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri. Başarının bu eğitim ve öğretim sezonunda da artacağını öngörüyoruz. Gerek il müdürlüğümüz gerekse de eğitimcilerimiz başarının artması için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bizler de sendika olarak her zaman kaliteli eğitimin ve eğitimcilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

ÖĞRETMENLER KİRALIK EV SORUNU YAŞIYOR

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Yeni müdürün öğretmenlere, okullara ve eğitime yaklaşımını güzel ve sıcak bulduk. Biz, sendika olarak elimizden gelen desteği hem kendisine hem de Konya eğitimine sunmaya hazırız. Elimizde bir veri olmadığı bazı eksikliklerle ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Okulların fiziki anlamda problemi var mı? Yeni gelen müdür bey, bu konu ile ilgili çalışma yürüteceklerini dile getirdi. Bugün en büyük problem, Konya'ya ataması yapılan öğretmenlerin kiralık konut bulamaması. Bulanlardan da yüksek kira ücretlerinin istenmesi. 9 bin, 9 bin 500 lira alan bir öğretmen 5-6 bin kiraya verirse nasıl geçinecek? Bu, çözülmesi gereken öncelikli konuların başında geliyor. Bizim yeni dönemden beklentimiz var. İnşallah gerek öğrencilerimiz gerekse de eğitimcilerimiz sağlıklı ve başarılı bir dönemi geride bırakırlar.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum