Konya'da ilk koronavirüs aşısı ne zaman vurulacak? İşte merak edilen tarih

Konya'da ilk koronavirüs aşısı ne zaman vurulacak? İşte merak edilen tarih

Konya'da “aşı ne zaman yapılacak” sorusu yavaş yavaş netleşiyor. Edinilen bilgilere göre Konya'da ilk aşının 13 Ocak'ta vurulması planlanıyor.

 

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin ise “Bir aksaklık yaşanmazsa, önümüzdeki hafta Konya'da aşı yapılmaya başlanacak” diyor.

 

 

Çin'den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının ilk partisini taşıyan uçak, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye geldi. Koronavirüs aşısı, Türkiye genelinde ne zaman yapılacak sorusu da en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Edinilen bilgilere göre Türkiye'ye getirilen aşılar, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarında analiz aşamasında. Tahmini 2 hafta süreceği öngörülen analiz çalışmasında 1 hafta geride kaldı. Sağlık Bakanlığının aşılama takvimini açıklaması bekleniyor. Konya, diğer iller gibi bu sürecin tamamlanmasını ve bakanlığın analiz sonuçlarını yayınlamasını bekliyor. Edinilen bir diğer bilgiye göre ise aşıların analizinin olumlu çıkması durumunda Konya'da 2 hafta içinde aşıların vurulması bekleniyor. Konya'da aşılamaya başlama tarihi olarak da 13 Ocak belirlendi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Kovid-19 aşıları hakkında 81 ile resmi yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, Kovid-19 aşılamalarının yapılacağı hastanelerde alınması gereken tedbirler ve aşılamanın nasıl yapılacağına dair esaslar yer aldı.

AŞIDAN BAŞKA ÇIKAR YOLU YOK

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, koronavirüs aşısının virüsle mücadelede en etkili ve ucuz seçenek olduğunun altını çizdi. Aşının insanları kısırlaştıracağı ya da genetik yapılarını bozacağı" gibi söylemlerin doğruyu yansıtmadığını aktaran Çetin, “Asılsız söylentiler sosyal medya üzerinden ve bazı basın organları aracılığıyla hızla yayılıyor. Aşıya karşı güvensizlik ve bir karşıtlık ortaya çıkarılmak isteniyor. Hastalıktan korunma noktasında aldığımız tıp eğitimi bizlere maske ve aşıdan başka çıkar yol olmadığını göstermektedir. Bu noktada vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığının açıkladığı bildirilere itibar etmelerini, devletine güvenmelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

AŞI YAPTIRIP YAPTIRMAYACAKLARIN LİSTESİ İSTENDİ

Sağlık İl Müdürlüğü'nün Konya Tabip Odası'ndan liste istediğini dile getiren Çetin, daha sonra şunları kaydetti: “Sağlık personelinin listesi istendi. Kamu-özel hangi sağlık personelinin aşı yaptırmak isteyip istemediği ile ilgili listeyi Konya Tabip Odası olarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne ilettik. Bizler Konya Tabip Odası olarak aşıyı öneriyoruz. En güvenilir aşıyı da Çin aşısı olarak görüyoruz. Sağlık personelinin büyük kısmı aşı yaptıracağını söylüyor. Sağlık personelinin yüzde 70'i aşıya pozitif bakıyor. Yüzde 30'luk bir kesim ise aşıya tedbirli yaklaşıyor. Doktorlarımızın yüzde 100'ü aşıya sıcak bakıyor. Bize ilk aşının Ocak ayının 13'ünde yapılacağı söylendi. Bir aksaklık yaşanmazsa, önümüzdeki hafta Konya'da aşı yapılmaya başlanacak.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum