Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Konya’da Hakem faciası

Konya’da Hakem faciası

Ligde iyi gidiyor zirve yarışı veriyor dediğimiz Konyaspor bu hafta Gaziantep FK nü konuk etti. Nedendir bilmem Konyaspor, Gaziantep maçları hep zor geçer.

Gaziantepspor ile ilgili hep kötü hatıralarım var.

Bu hafta Konyaspor Calvo’dan yoksun mücadele etti.

Maçı Çağdaş Altay adında bir hakem yönetti.

Geçen hafta belirtmiştim, Konyaspor yönetimi bilet satışı konusunda bir türlü doğruyu bulamadı. Bu hafta da kombine dışında tatmin edici bilet satışı olmadı.

Taraftarı ve İlhan hocayı  İkpeazu denen Sumo güreşçisi ve 34 yaşında Mame Diuf a mahkum edeceksiniz, Amilton gibi 2 ligde forma giyemeyecek adamı kadroda tutacaksınız sonra da bilet fiyatlarında makul bedel bulamayacaksınız. Taraftarın gelmesi için doğru hamleler gerekliydi.

İlhan Palut gibi efendi, hırslı, şehir ile uyum yakalamış hoca bulmak gerçekten hiç kolay değil. Daha sezon içinde ve sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncu konusu var. Taraftar Zymer ile sözleşme yenilenmesini bekliyor ama Jim Solbakken ile Konyaspor yönetiminin mücadele etmesini çok kolay görmüyorum.

Gelelim maça, bazı maçlar vardır, iyi oynarsın, pozisyon bulursun, kaleci kurtarır, hakem hata yapar, penaltı kaçar yenilirsin. Konyaspor Gaziantep FK maçı tam da öyle oynandı. Maç boyu pozisyonlar bulan, penaltı kaçıran, Günay’ın kalesinde devleştiği bir mücadele oldu.

Hakem Çağdaş Altay neredeyse hiç doğru karar vermedi. Vermediği Penaltılar, atamadığı Gaziantep’li oyuncular. Fauller, oyunu ve maçı germek aklınıza gelirse. Bir hakem ne kadar kötü olabilirse hakem o kadar kötüydü. Türk futbolu yurt dışından hakem ithal etmeden olmayacak gibi….

İlhan Palut elindeki malzemeyi çok verimli kullanıyor, yönetimin kararlarına saygı duyuyor ve gerçekten gıpta ettiğim bir teknik adam.

Zymer formsuz veya önünü iki kişi ile iyi tıkıyorlar. Michalak sakatlıktan bir türlü dönemedi. Pavicic uyum sorunu yaşıyor. Amir’i hiç dinlendiremedik. İkpeazu gerçekten çok boş bir oyuncu. Mame henüz hazır değil. Soner verimsiz buna rağmen İlhan Palut gerçekten iyi puan topladı.

Konyaspor Gaziantep FK maçında öne çıkan oyuncu kaleci Günay olurken, hakeminde yardımıyla Konyaspor konuk ekibe 3 puan verdi.

Üzülmemek elde değil, iyi oynadık, pozisyon bulduk, goller kaçırdık, atamadık, rakip maç kalemize gelemedi ama maçı 1-0 kaybettik.

Şimdi Konyaspor’un önünde Adana Demirspor deplasmanı var. Haftaya bunu telafi etmeye çalışacağız.

İstanbul’un semt takımları paramız yok deyip ağlamaya başladı. Akıllı adımlar ile bundan sonraki sezonlar Konyaspor’un olabilir. El ele vereceğiz, bu maçtan dersler çıkarıp önümüze bakacağız.

Olmayınca olmadı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR