Konya'da eğitime ara verilen ilçeler açıklandı

Konya'da eğitime ara verilen ilçeler açıklandı

Konya'da hangi ilçelerde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi? Cuma günü eğitime ara verilen ilçeler ve okullar açıklandı.

Konya'da şehir merkezinde aralıklarla, ilçelerde ise 3 gündür aralıksız kar yağıyor. 

Yüksek kesimlerde 1 metreyi geçen kar kalınlığı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Bu nedenle de bazı ilçelerde eğitim öğretime iki gündür devam edilemiyor. 

Çarşamba ve Perşembe günü bir çok ilçede okullar tatil edilirken,14 Ocak Cuma günü hangi ilçelerde okulların tatil edildiği, Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerindeki okullarda kar tatili olup olmadığı merak ediliyor. 

Yapılan açıklamaya göre; Hüyük, Sarayönü, Altınekin, Bozkır, Derebucak, Seydişehir, Doğanhisar ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçe Hıfzıssıhha Kurulları kararıyla 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Bu süre zarfında uzaktan eğitim yapılacak.

Ayrıca Meram ilçesindeki; İnlice İlk ve Ortaokulu, Gökyurt İlk ve Ortaokulu, Hatunsaray İmam Hatip Ortaokulu, Hatunsaray İlkokulu, Karadiğin Yeniaylar İlk ve Ortaokulu, Kızılören İlk ve Ortaokulu, Sefaköy İlkokulu, Sefaköy İmam Hatip Ortaokulu, Güneydere İlk ve Ortaokulu, Yeşiltekke İlk ve Ortaokulu, Karadiğin Deresi İlkokulu, Kayalı İlkokulu, Evliyatekke İlkokulu, Yeşildere İlkokulu, Mustafa Bağrıaçık İlk ve Ortaokulu (KAVAK), Kayhüyük İlkokulu, Boruktolu İlk ve Ortaokulu, Çomaklı İlkokulu, Çomaklı Talip Kahraman Ortaokulu, Cariklar İlk ve Ortaokulu ile buraya öğrencisi taşınan yerleşim yerlerinde 14 Ocak 2022 Cuma günü okullar 1 gün tatil edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.