Konya'da “Çıplak Semazen” rezaletine izin vermeyin!

Konya'da “Çıplak Semazen” rezaletine izin vermeyin!

Konyalıların “Çıplak Semazen” diye tepki gösterdiği dansçının, 7-17 Aralık Şeb-i Arus törenlerinde Konya'da bir otelde gösteri yapacağı öğrenildi.

Konyalıların “Çıplak Semazen” diye tepki gösterdiği dansçının, 7-17 Aralık Şeb-i Arus törenlerinde Konya'da bir otelde gösteri yapacağı öğrenildi. Azazi, “ Nihayet bu alanı Konya'da da sizlere sunabileceğiz” derken, bu etkinliğin yapılacak olmasına da tepki yağdı İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi için gala yemeği düzenlenmişti. Gala gecesi tartışılan görüntülere sahne olmuştu. Etkinlikte yarı çıplak bir semazen, ney ve oyun havası eşliğinde dans etmişti. Bu durum Konyalı'nın tepkisine neden olmuştu. Olay, sıcaklığını korurken, şok bir karara daha imza atıldı.

AZAZİ: NİHAYET KONYA'DA BU ALANI SİZLERE SUNACAĞIZ

Şeb-i Arus törenlerinin yapıldığı 7-17 Aralık tarihleri arasında çıplak semazen Ziya Azazi'nin Konya'da bir otelde gösteri yapacağı öğrenildi. Azazi, İnstagram hesabından bir paylaşım yaparak, “Tarihler: 13-18 Aralık 2021. Dönüş, herkesin yapabileceği fiziksel bir eylemdir... DIP 15 yıldan fazla bir süredir, merkezkaç kuvvetinin büyüsünü deneyimlemek için dünya çapında 35’ten fazla ülkede zaman ve alan sunmakta. Binlerce katılımcısı, üyeleri ve öğrencileri ile DIP büyük uluslararası bir aileye dönüştü. Nihayet bu alanı Konya'da da sizlere sunabileceğiz” dedi.

BUNA KİM, NEDEN MÜSAADE EDER TEPKİSİ

Azazi'nin bu paylaşımı Konyalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaş, “Biz, Konya'da böyle bir etkinlik istemiyoruz. Buna kim, neden müsaade etti” diyerek, tepkisini ortaya koydu.

OTELDEN AÇIKLAMA: NET BİR BİLGİ YOK

Etkinliğin düzenlenme kararının üzerine etkinliğin yapılacağı iddia edilen otel tarafından “Şuan için net bir bilgi yok” denildi. Ziya Azazi, yaptığı dans gösterisine “Sema” diyor. Ayrıca, yaptıklarını Mevlevilik ile bağdaştırıyor. Vatandaş ise Azazi'nin yaptığı gösterinin Sema ile ilgili olmadığını, çıplak gösterinin Mevlevilikle bağdaşmayacağını dile getiriyor.

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum