Konya'da bu üniversite sınavları yüz yüze yapacak! Öğrenciler tepkili

Konya'da bu üniversite sınavları yüz yüze yapacak! Öğrenciler tepkili

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, final sınavlarını yüz yüze yapma kararı aldı. Bu karar, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, final sınavlarını yüz yüze yapma kararı aldı. Bu karar, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Konya'ya sınav için gelmeleri durumunda kalacakları yerin olmadığını söyleyen öğrenciler, sınavların online yapılmasını istedi. Öğrenciler, üniversite yönetimine şunları söyledi: “Biz Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi öğrencileriyiz. Okulumuz final sınavlarını yüz yüze yapma kararı almakta öğrencileri zorlamakta ve bu kararını şiddetle diretmektedir.

konya-gida-ve-tarim-universitesi-mezunlari-is-derdine-dusmeyecek-torkuda-ise-baslayacaklar-1.jpg

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen yıkıcı deprem sebebiyle Türkiye geneli okullar online eğitime dönmüştür. Bizler evlerimizin kira sözleşmesini bitirip, özel yurtlarımızı boşaltıp ücret iadesini talep edip, KYK yurtlarımızı depremzede ailelere tesis edilmek üzere boşaltıp ailelerimizin yanıma dönmüş bulunmaktayız. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında çevrimiçi eğitim modeli ile katıldığımız derslerimizin dönem sonu sınavlarının yüz yüze yapılacak olmasıyla öğrencilerimizin eğitim eşitliği, barınma, konaklama gibi haklarının mağduriyete uğrayacağı açıktır. Biz de diğer üniversitelerin aldığı çevrimiçi final kararını göz önünde bulundurarak hiçbir öğrencinin mağduriyet yaşamaması eşit haklara sahip olması gereğince 2022-2023 Bahar Yarıyılı dönem sonu sınavlarının okullarımızın hali hazırda sahip olduğu çevrimiçi modelle uygulanmasını talep ediyoruz. Lakin üniversitemiz, yüz yüze kararı almış ve bizi zor durumda bırakmıştır. Kopya çekilmesini bahane ederek yüz yüze kararında diretmektedir. Bunun dışında okulun bilerek bırakmak için yaptığı zor sınavlar da biz öğrencileri zora sokmaktadır. Çoğu öğretmenin okuldan ayrılması, kütüphanenin erken kapatılması, öğrencinin sorununa kulak kapanması gibi sorunlar yaşanmaktadır. Biz öğrenciler olarak sizlerin bizi hiçbir zaman mağdur etmeyeceğini ve bu konuda bize yardımcı olacağınıza inanıyoruz.” Sınav için rektörlüğün yeni karar alıp almayacağı ise merak ediliyor.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum