Konya'da bisiklet sürüş eğitimleri başladı

Konya'da bisiklet sürüş eğitimleri başladı

Konya'da, Bisiklet Sürüş Eğitimi 10 okulda gerçekleştirildi.

Konya'da, Bisiklet Sürüş Eğitimi 10 okulda gerçekleştirildi.

Eğitim öncesi Karahüyük Ahmet Haşhaş Okul Müdürü Erhan Özdemir’in yaptığı açılış konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, bisiklet sürüş teknikleri eğitimleri 3 ilimizde bulunan 10'ar ilkokulda başlatılmıştır. Trafikte bisiklet kullanma kurallarını uygulama bilincine sahip bireylerin yetiştirilmesi, öğrencilerin fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığının korunmasının yanında psikomotor becerilerinin geliştirilmesini, öğrencilerin trafik ve ulaşım bilgileri ve becerilerini edinmelerinin kazandırılması, çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesi, sağlıklı yaşam için ve obezitenin azaltılması konularında bilinçlendirmenin hedeflendiği proje uygulaması bugün itibariyle okulumuzda başlamıştır. Açılış ve tanıtım programımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi. 

Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatılan bu proje toplumun bisiklet kültürünün önemini, özellikle bisiklet kullanımın yaygınlaşıp hava kirliliği, sağlıklı yaşam ve gelişmiş toplumu olmanın bisikletin çok önemli bir etken oldu. Proje kapsamında pilot okullarda bu projenin sağlıklı bir şekilde işleyip, tüm eğitim kurumlarında faaliyete geçmesini arzu ederim” ifadelerini kullandı. 

Karahüyük Ahmet Haşhaş İlkokulundaki etkinliğe Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ve şube müdürleri, Konya İl Bisiklet Temsilcisi Nurettin Kirpiksiz ve Bisikletçiler Odası Başkanı Ömer Bardakcı katıldı. 

BEDRETTİN YALÇIN


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.