Konya'da 50 milyon liralık altınla kaçan dolandırıcıya bu ceza verildi!

Konya'da 50 milyon liralık altınla kaçan dolandırıcıya bu ceza verildi!

Konya'da çok sayıda kuyumcu ve sarrafı dolandırıp 50 milyon lira değerindeki altınla kaçan kuyumcuya bu ceza verildi.

Konya'nın gündemi 2019 yılında çok büyük bir dolandırıcılık olayıyla sarsılmıştı. Kentte kuyumculuk yapan bir isim topladığı 30 kilo altınla kaçmıştı. Söz konusu altınların güncel piyasa değeri 50 milyon liraya denk geliyor.

Sabah Gazetesi'nden Tolga Yanık'ın haberine göre dolandırıcılık yapan Musa Göksu'ya verilen ceza belli oldu.

goksu-altin.jpg

Merkez Meram ilçesindeki Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa Göksu, 2019 yılının Temmuz ayında indirim çadırı kuracağını söyleyip, kent merkezi ve İstanbul'daki toptancılardan aldığı 30 kilogram altınla kayıplara karıştı. Göksu bir süre sonra kaçtığı İstanbul'da sevgili Özen Yıldırım ile birlikte yakalandı. Bir süre tutuklu yargılanan sanıklar yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

musa-goksu.jpg

KUYUMCUYA VERİLEN CEZA BELLİ OLDU

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Musa Göksu bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme sanıkların eylemlerinin nitelikli dolandırıcılık olmadığı, güveni kötüye kullanma olduğunu belirtti. Bunun üzerine Musa Göksu 8 mağdura yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan 20 yıl hapis ve 133 bin 280 lira adli para cezasına çarptırıldı. Verilen para cezası ise 24 eşit taksite bölündü. Aynı dosyada yargılanan Mehmet Ali Doğan ise 8 mağdura yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan 10 yıl hapse mahkum edildi. Hasan Göksu, Mehmet Göksu ve Özen Yıldırım ise beraat etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum