Konya’da 2053 yılına kadar trafik problemi olmayacaktı!

Konya’da 2053 yılına kadar trafik problemi olmayacaktı!

Konya’da trafik karmaşası devam ediyor. Günün belli saatlerinde özellikle bazı noktalarda trafik çekilmez bir hal alıyor

Konya’da trafik karmaşası devam ediyor. Günün belli saatlerinde özellikle bazı noktalarda trafik çekilmez bir hal alıyor. Trafik sorununun çözümü için Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bir irade göstermemesi de dikkatlerden kaçmıyor.

Büyükşehir Belediyesi, sadece belli noktalarda küçük dokunuşlar yapsa da, bu hamleler trafikte sorunları çözmüyor. Sürücüler, bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşturulmasını isterken, gündeme Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yerel seçimler öncesi düzenlediği “Benim Şehrim” başlıklı basın toplantısında trafik ile ilgili söylemleri geldi.

Altay, o toplantıda şunları söylemişti: “Şehir trafiğini tek merkezden yönetmeyi, canlı görüntülerle bu merkezin anlık trafiğe müdahale edeceği sistemin de yazılımını yapıp hizmete açacağız. Trafik ile ilgili hem yayaları hem sürücüleri eğitecek programlar yaparak farkındalığı artıracağız. Konya trafiğini aksatan ilk üç neden; hatalı park, hatalı şerit değiştirme ve kavşaklarda öncelik kurallarına uyulmaması olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle çocuklarımızın trafik bilincini, trafikte saygıyı öğrenmelerini amaçlıyoruz.
Şehir olarak trafik eylem planına ihtiyacımız var. 2053 yılını kapsayan bir eylem planı yapacağız. Bu plana göre üst yapı yatırımlarımıza yön vereceğiz.”

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum