Konya'da 11.5 milyon liralık yatırım atıl vaziyette bekliyor

Konya'da 11.5 milyon liralık yatırım atıl vaziyette bekliyor

2012 yılında kazı çalışması yapılan, 2019 yılında tamamlanan ve 11.5 milyon liraya mal olan Payitaht Müzesi, hala hizmete açılmadı. Vatandaş, Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek, “Bu israf değil de ne?” diyerek, sitem etti

Yapımına 2012 yılında başlanan, 2019 yılında tamamlanan ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıldır hizmete açılamayan ve atıl vaziyette bekleyen Payitaht Müzesi'nin akıbeti merak ediliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, müzenin Konya için yeni bir cazibe merkezi olacağını söylemişti ancak gelinen süreçte müze ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. Ekonomik sıkıntının iyice boy gösterdiği bir dönemde 11.5 milyona yaptırılan Payitaht Müzesi'nin hizmete geçirilemiyor olması da tepkilere neden oluyor.

1625120823537-payi.jpg

ALTAY YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK DEMİŞTİ

2018 yılında açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Müzenin içinde Selçuklu Sultanları Müzesi, sergi alanları, Miryokefalon Savaşı'nın hologram sistemiyle canlandırılacağı panorama bölümü, toplantı salonları bulunuyor. İçinde bulunduğu Kılıçarslan Şehir Meydanı'na ayrı bir anlam katacak olan Payitaht Müzesi, çevresindeki Ali Gav Medresesi ve Konya Sokağı ile şehrin merkezinde yeni bir cazibe alanı olacak” demişti.

SONSUZLUK ODASI DA OLACAKTI

11.11.2016 tarihinde 9 milyon 487 bin TL'ye sözleşmesi yapılan ve imza atılan alanının fiziki yapısı ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklamalar yapılmıştı. Toplam inşaat alanı 5 bin metrekare olan alanın, bodrum tarihi duvarlar sergi alanının da bin 120 metrekare olacağı belirtilmişti. Bodrum kat teknik hacimler alanı 940 metrekare, zemin kat alanı bin 470 metrekare, hologram Selçuklu Sultanları müzesi de bin 470 metrekare olacak. Müzenin için çok amaçlı salonlar da yer alacaktı. Sonsuzluk odası, idari birimler de kurulacaktı.

merhabahaber.com - ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum