Konya Teknik Üniversitesi'ndeki robot takımı dünya genelinde ilk 20'ye girdi

Konya Teknik Üniversitesi'ndeki robot takımı dünya genelinde ilk 20'ye girdi

Konya Teknik Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Robotics Automation Control Laboratory (RACLAB) adlı robotik laboratuvarının RedGiant Rover Takımı, ikinci kez katıldığı European Rover Challenge (ERC) yarışmasında büyük bir başarı elde etti.

Konya Teknik Üniversitesi'nde faaliyet gösteren Robotics Automation Control Laboratory (RACLAB) adlı robotik laboratuvarının RedGiant Rover Takımı, ikinci kez katıldığı European Rover Challenge (ERC) yarışmasında büyük bir başarı elde etti. Dünya çapındaki 88 takım arasından sıyrılarak ilk 20 takım arasına giren RedGiant Rover Takımı, Türkiye'yi uluslararası alanda gururla temsil etti.

adsiz.jpg

MARS'TAKİ GÖREVLERİ BAŞARIYLA TAMAMLAMAK İÇİN TASARLANDI

European Rover Challenge (ERC) yarışması, 2014 yılından bu yana dünya genelinde yüzlerce üniversite takımının katılımıyla gerçekleştirilen ve Avrupa'nın en prestijli robotik yarışmalarından biri olarak kabul ediliyor. Söz konusu yarışmaya ikinci kez katılan KTÜN RedGiant Rover Takımı, deneyimlerini daha da geliştirdi. RedGiant Rover Takımı, yarışma için Mars yüzey koşullarını simüle eden zorlu görevleri başarıyla yerine getirmek üzere tasarladığı ve ürettiği "DENEBOLA" adlı araçla büyük bir performans sergiledi. Bu araç, Mars yüzey koşullarında gerçekleştirilen görevleri başarıyla tamamlamak için özel olarak tasarlandı.

adsiz-001.jpg

TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI ARENADA TEMSİL EDİYORLAR

Takımın başarısında, elektirik elektronik mühendisliği alanında uzmanlaşmış Doç. Dr. Akif Durdu'nun danışmanlığı etkili oldu. RedGiant Rover Takımı, farklı mühendislik disiplinlerinden gelen yetenekli öğrencilerden oluşuyor ve bu genç yetenekler uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadılar.

adsiz-002.jpg

RACLAB RedGiant Rover Takımı'nın ikinci büyük başarısı, hem üniversite hem de ülke çapında büyük ilgi gördü. Türkiye'den finale giden diğer takımlar ile birlikte, ülkemiz uluslararası arenada robotik ve uzay teknolojilerindeki başarısını göstermiş oldu. Bu başarılar sayesinde gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisi ve yetenekleri ön plana çıkıyor.

adsiz-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum