Konya sağlık turizminde kritik öneme sahip

Konya sağlık turizminde kritik öneme sahip

Dünyanın her noktasında hastalar tedavi olmak ya da bağışıklık sistemini güçlendirici tedavilerden faydalanmak adına Türkiye’yi tercih eder hale geldi. Bu dönemin Konya sağlık sektörü açısından da iyi değerlendirilmesi önem kazandı

Pandemi sürecinde iyi bir sınav veren Türk sağlık sektörü, dünyanın tedavi merkezlerinden biri haline geldi Dr. Portakal Yaşam Merkezi’nde Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle gazetecilerle bir araya gelen Fizik Tedavi & Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, pandemi süreci sonrası sağlık sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Salgın sürecinde Türkiye’nin sağlık sistemini çok iyi yönettiğini, sağlık kuruluşlarının tedavi uygulamalarında tüm dünyada ön plana çıktığını ifade eden Portakal, “Ülkemiz sağlık alanında yaptığı yatırımların karşılığını bu dönemde almaya başladı. Pandemi sürecinde dünyanın dört bir yanında hastalar tedavi için Türkiye’ye geliyor. Sağlık turizmi bu yıl Türkiye’de önemli bir patlama yapacak” dedi.

Konya’nın da sağlık turizminden pay alabilmesi için ortak akılla çalışmalar yapması gerektiğine dikkati çeken Dr. Portakal, “Konya sadece Mevlana Haftası’yla turizm payı almaktan kurtulmalı ve sağlık turizminde de etkili işleme imza atmalı. Bugün dünyanın dört bir yanından hastalar ülkemize geliyor. Teknoloji ve tedavi uygulamalarıyla Türkiye’nin en önemli sağlık merkezlerinden biri olan şehrimizin bu alanda daha fazla fayda sağlaması için çalışmalar yapmalıyız. Çünkü Konya, sağlık alanında cidden çok güçlü” dedi.

adsiz-001.jpg

Dr. Portakal Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin yeni projeleriyle ilgili bilgiler de veren Dr. Mehmet Portakal, Özel Büyükşehir Hastanesi ile yaptıkları anlaşma ile Kurban Bayramı’ndan sonra orada Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünün çalışmalarını üstleneceklerini ifade etti. Yapılan anlaşma çerçevesinde hastaların SGK anlaşmaları kapsamında tüm hizmetlerden faydalanabileceğini vurgulayan Dr. Portakal, “Uzun zamandır mevcut merkez binamızda ve İstanbul’daki ofisimizde hastalarımıza tamamlayıcı tıp ve alternatif tedavi uygulamaları hizmeti veriyoruz. Şimdi de Büyükşehir Hastanesi’nin Fizik Tedavi bölümünün hizmetini üstlendik. Uzman kadromuzda orada da hastalarımıza hizmet götüreceğiz. Yataklı tedavilerde de hastane bünyesinde hastalarımızın yanında olacağız. Bunun yanında SGK anlaşması ile tüm hastalarımız bu kapsamda tedavi süreçlerini tamamlayabilecek” diye konuştu.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.