Konya merkezdeki bu parkta 50 dinozor var: Milyonlarca kişi ziyaret etti

Konya merkezdeki bu parkta 50 dinozor var: Milyonlarca kişi ziyaret etti

Konya merkez ve ilçelerinde çok sayıda park yer alıyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise Meram'da içerisinde 50 dinozor bulunan park.

Konya Meram Belediyesi 80 Binde Devr-i Alem Parkı 2022-2023 ara tatilinin de gözdesi oldu. Üç farklı konseptiyle Türkiye’de bir ilk olan park, havaların da sıcak geçmesiyle hem şehirde yaşayan hem de şehir dışından gelen binlerce çocuğun ve ailelerinin adeta akınına uğradı. 

4-3-1.jpg

Neşe ve eğlence ile birlikte tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin de buluştuğu 80 Binde Devr-i Alem Parkı, minyatür eserleri, masal kahramanları ve hareketli dinozor maketleri ile çocukların büyük beğenisini topluyor ve ilgisini çekiyor.

4-4-2.jpg

Açıldığı günden bu yana parkı milyonlarca kişinin ziyaret ettiği parkın, gördüğü bu ilgiden çok memnun olduklarını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Ara tatil fırsatını güzel şekilde değerlendirmek isteyenlerin en çok uğrak yerlerinden biri olan parkımız, kendi alanında önemli bir açığı kapatıyor. Çocuklar bir taraftan, Cihan-ı Türk Parkı'nda yer alan minyatür eserlerle tarihi ve kültürümüzü öğreniyor, T-rex Parkı’nda tarih öncesi dinazorlarıyla tanışıyor, Pamuk Şekeri Parkı’nda ise masallardan ve televizyonlardan tanıdığı süper kahramanlarla karşılaşma fırsatı yakalıyor. Yılda 250 binden fazla ziyaretçisi bulunan bu mekan, sadece çocuklar için değil aileleri için de güzel bir deneyim ve eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlıyor. Misafirlerimizi en güzel şekilde ağırladığımız bu özel ve güzel parkı görmeye tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu. 

PARKIN ÖZELLİKLERİ

80 Binde Devr-i Alem Parkı, üç bölümden oluşmaktadır. Hareketli ve sesli dinozorların bulunduğu T-rex Parkı, bire bir ölçekli olarak yapılmıştır. Bu bölümde 50 adet hareketli dinozor maketi yer almaktadır.

19621106-1817993064883064-5304923997318047767-o.jpg

İkinci kısım ise ecdadımızın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan 120 adet minyatürden oluşan Cihan-ı Türk Parkı'dır. Bu bölümde ecdadımızın hüküm sürdüğü topraklarda yer alan önemli tarihi eserlerin minyatürleri bulunuyor. Pamuk Şekeri Parkı ise çocuklarımızın hayal dünyasına katkıda bulunmaktadır. Bu üç alandan oluşan parkımızda bunun haricinde yeşil alanımız, çocuk oyun gurupları ve kadırgaları bulunmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum