Konya Güneysınır’da sahte gazetecinin foyasını polis ortaya çıkardı

Konya Güneysınır’da sahte gazetecinin foyasını polis ortaya çıkardı

Konya’da özellikle son zamanlarda türeyen sözde polis gazetesi muhabirlerine bir yenisi daha eklendi. 

Konya Güneysınır İlçesi Güneysınır Polis Merkezi Amirliği’ne gelerek kendisini polis gazetesi muhabiri olarak tanıtan bir şahsın daha foyası polisin dikkati sayesinde ortaya çıktı. 

İsminin Murat N. olduğu öğrenilen şahsın ibraz ettiği ve üzerinde “Polis Gazetesi Muhabir Tanıtım Kartı” yazan kartın sahte olduğunu tespit etti.

KENDİSİNİ POLİS ADLİYE MUHABİRİ OLARAK TANITTI

Murat N. kendisinin polis adliye muhabiri olarak görev yaptığını ve söz konusu “Polis Gazetesi Muhabir Tanıtım Kartı”nı bir dernekten aldığını söyledi. Ancak gerçek polisin incelemesi sonucu ortaya çıktı. Kart sahteydi. 

Sahte polis kartına el koyan emniyet güçleri, Murat N.’ye de “Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma Suçundan” ve “Resmi Belgede Sahtecilik Suçundan” işlem yapılırken, şahsın daha önceden kasten yaralama, tehdit, nitelikli dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Öte yandan Konya Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda sayıları giderek artan sahte basın kartı taşıyan şahıslara karşı da vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Ne Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ne de Konya Emniyet Müdürlüğü’nün şahıslara polis basın kartı veya görev otosu kartı adı altında herhangi bir kart vermediğini ayrıca dernekler tarafından şahıslara verilen bu ve benzeri kartların herhangi bir geçerliliği olmadığının altını çizdi. Zanlının 28 ayrı suçtan kaydı olduğu belirtildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.