Konya etliekmeği 6 liraya yediği günleri özledi

Konya etliekmeği 6 liraya yediği günleri özledi

Konya'da etliekmeğe son 13 yıl içerisinde yüzde bin 300 oranında zam geldi. 2010 yılında 6 liraya satılan tek etliekmek, bugün 80 liraya satılıyor. Konyalılar fiyat artışı için ise “Nereden-nereye” dedi 

Şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan etliekmek, Konyalının yanı sıra, yerli ve yabancı birçok turistin de öncelikli tercihi oluyor. Konya'da tek etliekmek, 80 lira oldu. Etliekmeğin hamuru ise 5 liradan, 7 liraya yükseldi. Yüksek fiyatlar ise vatandaşın bütçesini zorluyor.  Konyalılar, eskisi gibi ucuza ve bol etliekmek yediği günleri özlüyor. 

38706.jpg

“ETLİEKMEĞİN ZAMLI FİYATI 6 LİRA” MANŞETLERİ

Yapılan arşiv çalışmalarıyla etliekmeğin önceki yılların fiyatları çıkarıldı. 2010 yılında etliekmeğin zamlı fiyatının 6 lira olduğu öğrenildi. Gazete küpürlerinde “Et fiyatlarındaki artış, etliekmeği de vurdu” başlıkları dikkatlerden kaçmadı.

adsiz.jpg

Gazeteler, “Konya'nın önemli damak tatlarından etliekmeğin fiyatı, et fiyatlarındaki artış nedeniyle 6 liraya yükseldi” manşetleri atıldı. Yine o dönemlerde hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılar dile getirilirken, aynı sorunların bugün devam ettiği, değişen tek şeyin ise etliekmek fiyatı olduğu gözlemlendi. Fırıncıların, 2010 yılında da kırmızı et üretimindeki problemlere değindiği gazetelere haber konusu oldu.  

derg-6-opt.jpeg

YILLAR İÇİNDEKİ MALİYET ARTIŞI FİYATLARI KÖRÜKLEDİ

Konyalılar ise yıllar içindeki etliekmek fiyat artışı için “Nereden-nereye” dedi. Yapılan hesaplamalara göre etliekmeğe son 13 yıl içinde yüzde bin 300 oranında zam geldi. Et fiyatlarındaki artış, sebze ve meyve fiyatlarındaki yükseliş, enerji maliyetlerindeki artış, işçilik ücretlerinin yükselmesi etliekmek fiyatlarını artırdı. Bugün Konya'da 180 gramlık etliekmek hamuru 7 liradan satılıyor. 180 gram hamur, 100 gram et, 100 gram sebze kullanılan restoran ve lokanta etliekmeği ise 80 liradan satışa sunuluyor. 90 gram lahmacun hamuru da 6 lira. 

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum