Konya Emniyet Müdürlüğü engellilerin hayatını kolaylaştırdı

Konya Emniyet Müdürlüğü engellilerin hayatını kolaylaştırdı

Konya Emniyet Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli vatandaşlara özel “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi kapsamında oluşturduğu “Engelli İhbar Hattı” ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor

Konya’da “Engelleri Kaldırıyoruz” projesi ile engelli vatandaşların yanında olan Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirdiği sosyal projelerle de örnek olmaya devam ediyor. “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” uygulamaya koyulan “Whatsapp İlbar Hattı” hizmete sunulduğu günden bu yana birçok ihbar aldı. Konya il merkezinde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak amacıyla trafik içinde engelli park yerlerine ve engelli rampaları önüne geçişi engelleyecek şekilde park eden araçlara anında müdahale etmek için whatsapp grubunda ihbarların anlık ve etkin şekilde değerlendiren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bugüne kadar engelli vatandaşlar tarafından gelen 250'e yakın ihbarı değerlendirdi.
 Konya Emniyeti Engelliler İçin Whatsapp’ta Da 7/24 Online 
Engelli vatandaşlar, gün içerisinde trafikte yaşadığı aksaklıkları ve mağduriyetleri Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı "Engelleri Kaldırıyoruz" whatsapp ihbar hattına bildirerek trafik ekiplerine ulaşıyor. Engelli park yerlerine park eden araçlar, engelli yürüyüş yoluna park eden araçlar, kaldırımlarda engelli iniş rampalarının ihlalleri gibi durumlar bildirilerek trafik ekiplerince anında müdahale ediliyor.

88f380ed-c312-49d4-ac49-0d80fe7d0683.jpg
ENGELLİLERE ÖZEL PARK YERLERİ 80'DEN FAZLA KAMERA İLE İZLENİYOR
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Kent Güvenlik Yönetim Sistemi görevlileri tarafından teknolojinin tüm imkânlarından yararlanılarak cadde, sokak, alan ve parklar 80 'den fazla kamera ile 7/24 izleniyor. Alışveriş Merkezleri, hastane ve ana arterlerde bulunan engelli park yerleri 7/24 izlenerek kural ihlali yapan ve engelli park yerlerini ihlal eden sürücüler öncelikle uyarılıyor. Aracını çekmediği takdirde gerekli işlem uygulanıyor.
GÖRME ENGELLİ AHMET DOĞUM GÜNÜNDE HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
“10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası”nda Polis Ekipleri, görme engelli Ahmet’in doğum gününde hayalini gerçekleştirdi.  Konya Emniyet Müdürlüğüne Emniyet birimlerini ziyaret etmek istediğini bildiren Ahmet’i Emniyet Müdürlüğü misafir etti. Polis kıyafetiyle birimleri gezerek polis araçlarına binen Ahmet telsiz anonslarına da yanıt vererek bir günlüğüne polis olmanın heyecanını yaşadı. 10 Mayısta doğum günü olan Ahmet, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde polis abileriyle beraber doğum günü kutladı. Ahmet’in birimlerine olan ziyaretinde memnun olan polisler, Ahmet ve tüm engelli vatandaşlara kapılarının her zaman açık olduğunu, her zaman yanlarında olduklarını ve yaşadıkları tüm olumsuz durumlarda kendilerine başvurabileceklerini ifade etti.

68a58bda-1df7-4646-a7b5-dcb1e3230cff.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum